Ξεκίνησε στα 7 του χρόνια το σκάκι και σήμερα που κλείνει τα 16 του, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 4 πρώτους σκακιστές σε αυτή την ηλικία παγκοσμίως.


Ο Νικόλας Θεοδώρου το αγόρι από το Ρέθυμνο που διαγωνίζεται με την σκακιστική ακαδημία Χανίων έχει καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση από μεγάλα ονόματα του χώρου και να αποτελεί ένα από τα μεγάλα αστέρια του παιχνιδιού, και μάλιστα σε εξαιρετικά μικρή ηλικία.

Η συμμετοχή του στο 18ο διεθνές σκακιστικό ΟΠΕΝ που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο, είναι ένα ακόμη στοίχημα για τον 16 χρονο που λέει ότι το σκάκι για εκείνον είναι πια τρόπος ζωής.


Κατέκτησε πριν από μερικούς μήνες τον τίτλο του διεθνούς μετρ και ετοιμάζεται να διεκδικήσει και εκείνο του grand μετρ, του ανώτερου τίτλου στο σκάκι. Ωστόσο δεν παραλείπει να θυμάται τους λόγους που τον έκαναν να λατρέψει το παιχνίδι, δείχνοντας με την πορεία του, το δρόμο αυτό και σε μικρότερα παιδιά.

Η διεθνής διοργάνωση που γίνεται στο Ηράκλειο και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου είναι μια καθιερωμένη και αναγνωρισμένη διοργάνωση όπως επισημάνθηκε, που φέτος φιλοξενεί 200 περίπου παίχτες απ’ όλο τον κόσμο, διαμορφώνοντας συνθήκες ενός θεσμού που καθιστά χρόνο με το χρόνο ως σκακιστικό προορισμό την πόλη.




ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger