Babis Nikopoulos

Η αλητεία που επιχειρείται στην περίπτωση της ''διάσωσης'' του Μαρινόπουλου δεν έχει προηγούμενο...

Με πρόσχημα τη ''διάσωση'' των θέσεων εργασίας των 10.000+ εργαζομένων στον όμιλο Μαρινόπουλου, κυβέρνηση και τράπεζες βάζουν σε κίνδυνο τις θέσεις 75.000 εργαζομένων στις εκατοντάδες εταιρίες στις οποίες ο Μαρινόπουλος χρωστάει περίπου 1 δις ευρώ!
Με μαφιόζικες εκβιαστικές μεθόδους, οι όμιλοι Μαρινόπουλου, Σκαβενίτη, οι τράπεζες και η κυβέρνηση, προσπαθούν να πείσουν τους πιστωτές του Μαρινόπουλου να δεχθούν κούρεμα στα χρήματα που τους χρωστάει ο όμιλος, της τάξης του 50%!
Ένα κούρεμα που θα επηρεάσει άμεσα την βιωσιμότητα των εκατοντάδων αυτών εταιριών. Η creta farms έχει να παίρνει 10 εκ/.ευρώ (!!!) από το Μαρινόπουλο. Ποιος θα πληρώσει τα 5 εκ/. ευρώ που θα της κουρέψουν; Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό το οποίο θα απειλήσει μέχρι και με λουκέτο την Κρητική εταιρία.
Επίσης ο όμιλος Παντελιάδη του Μετρό, όταν εξαγόρασε τον Βερόπουλο, πλήρωσε άμεσα κι εξολοκλήρου τα χρέη του Βερόπουλου προς τους προμηθευτές, χωρίς να δεχθεί καμία ''κρατική-τραπεζική'' βοήθεια. Πόσο μεγάλος μαλάκας πρέπει να αισθάνεται αυτός ο επιχειρηματίας, για την εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση που έχει από το κράτος; Δεν θα μπορούσε κι αυτός (ο Παντελιάδης) να απαιτήσει κούρεμα από τους προμηθευτές του Βερόπουλου;
Ήδη ο Σκλαβενίτης συμπεριφέρεται σε όλους τους προμηθευτές ως ο «νέος μεγάλος αγοραστής». Αφού υποχρέωσε όλους τους προμηθευτές να «συμβάλλουν» στην επιβίωση του Μαρινόπουλου, τώρα τους διαπραγματεύεται με νέο ύφος : «αν θέλετε να έχετε δουλειές με τον πρώτο αγοραστή, κάντε μου καλύτερες τιμές».
Aν υπήρχε σοβαρό κράτος και στιβαρή κυβέρνηση, θα έπρεπε να έχουν ήδη συλλάβει τα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου, και να τους αφήσουν ελεύθερους μόνο όταν και αν πληρώσουν τα χρέη του ''ομίλου'' τους.
Αλλά από ότι φαίνεται, η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, δεν είναι διατεθειμένη να τα βάλει με κανένα καρτέλ!

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια!!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger