ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

"Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας
Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα. 
Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προιϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπο τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου. 
Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος.
Αυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, απο τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα.
Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή?
Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν ¨δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή? Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Εβρο και τα νησιά, ή βρέχονται απο τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω απο αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.
Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή?
Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας?
Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του?
Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό απο το αεροπλάνο, βλέποντας απο κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι?
Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει απο το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά?
Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα?
Κύριε Υπουργέ, 
Μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δεί ούτε στον ύπνο σας.
Αν μετά απο αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε. 
Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ' αυτή σας την πράξη .
Με βαθυτάτη εκτίμηση και σεβασμό πρός το θεσμό του Υπουργού"

Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης
Αντιστράτηγος ε.α


ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΡΑΚΩΝΑΚΗΣ ΩΣ ΕΥΕΛΠΙΣ...!!! ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...;;;


Η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη από το stoxos.gr  και, είναι τραβηγμένη τον χειμώνα του 1980 σε χειμερινή διαβίωση της Σχολής Ευελπίδων στην Πάρνηθα. Πάνω -τέρμα δεξιά- όρθιος διακρίνεται ο Αντιστράτηγος ε.α. Δρακωνάκης Ιωάννης Δρακωνάκης... Πάνω αριστερά σκυμμένος ο σημερινός Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων Υποστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, ενώ από κάτω του επίσης σκυφτός ο γνωστός στους Ελληνόψυχους Συνταγματάρχης ε.α. Χάρης Σκοπελίτης, ως πρωτοετής...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger