Δύο μόλις ημέρες μετά τις νέες

διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος του χρέους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τον διέψευσε ουσιαστικά, με τα όσα είπε σήμερα στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής!



Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους, καθώς όπως εξήγησε, πρέπει να εξευρεθεί μια πανευρωπαϊκή λύση που θα αφορά όλες τις χώρες.

«Ακόμα και την καλύτερη λύση να πετύχουμε έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι οι δανειστές μας είναι και οι ίδιοι υποχρεωμένοι. Δεν θεωρώ εύκολο λοιπόν να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς και οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να έχουν και την ανάλογη μεταχείριση. Άρα πρέπει να έρθουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο και να διεκδικήσουμε από κοινού την αντιμετώπιση του, ώστε να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή λύση που θα τους αφορά όλους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η διαδικασία για την απομείωση του ελληνικού χρέους μπορεί να υπερβεί χρονικά το 2018! «Δεν είμαι βέβαιος ότι το θέμα του χρέους θα τελειώσει στο τέλος του χρόνου. Θα είναι μια διαδικασία που μπορεί να περάσει και το 2018» ανέφερε.

Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε επίσης να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη για το ύψος του χρέους, ώστε καμία κυβέρνηση να μην μπορεί να το υπερβαίνει, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα το Εκουαδόρ, όπου έχει θεσπιστεί σχετική συνταγματική διάταξη.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger