Ασχέτως αν πράγματι οι χώρες του νότου μπορεί να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης, γεγονός είναι ότι οι βορειοευρωπαίοι δεν είδαν αυτή τη Σύνοδο στο Ζάππειο με καλό μάτι.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σόιμπλε που είπε ότι όταν μαζεύονται οι σοσιαλιστές τίποτα καλό δεν προκύπτει, αλλά και του κ. Βέμπερ ότι ο Τσίπρας άρχισε πάλι τα κόλπα.

Διότι κακά τα ψέμματα παρά τα όσα μπορούν να λένε ακόμα και οι ίδιοι ηγέτες μεταξύ τους, η λιτότητα είναι μονόδρομος για όλη την Ευρώπη και την έχει επιβάλει η Γερμανία αφού βέβαια την έχει εφαρμόσει και η ίδια και μάλιστα αρκετά σκληρά.

Έτσι είναι αμφίβολο αν η Σύνοδος αυτή θα μπορέσει να δημιουργήσει μια ομάδα συγκροτημένη που θα εκφράσει μια άλλη άποψη στο σύνολο της Ευρώπης.

Πάντως, η κίνηση αυτή, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά από τον Έλληνα Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ , και να εμφανιστεί ως ένα βέλος στη φαρέτρα του, καθώς δεν έχει να επιδείξει άλλα θετικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Όπως υπογραμμίζουν ήδη κυβερνητικές πηγές κοινός τόπος της Συνόδου που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγη ώρα είναι, ότι όλο αυτό θα πάρει μια μορφή συνεννόησης για όλα τα θέματα και ότι οι τύχες της Ευρώπης αφορούν το Νότο και τις μεσογειακές χώρες.

Επίσης, συμφώνησαν ότι θα πρέπει στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της 16ης Σεπτεμβρίου, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, να δοθεί ώθηση για επανεκκίνηση στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και επεσήμαναν ότι ο διεθνής ρόλος της Ευρώπης υποχωρεί και η αναβάθμιση περνάει από τη Μεσόγειο.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε κυβερνητική πηγή, ένας από τους ηγέτες κάποια στιγμή είπε μεταξύ άλλων: «Η Ευρώπη είναι μια μηχανή στην οποία λειτουργεί μόνο το φρένο».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger