Επιτέλους οι Ελληνες σταμάτησαν να πληρώνουν το διεφθαρμένο Δημόσιο. Είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί μπούχτισαν και δεν θέλουν άλλο. Ηδη τα έσοδα του Αυγούστου συνεχίζουν τη πορεία προς το βάραθρο και παρότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μην είστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί.

Η επανάσταση των αστών για την οποία έγραψε κατ΄επανάληψη το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” είναι εδώ. Η Επανάσταση της μη Πληρωμής θα είναι το τίμημα του ψεύδους και της κυβερνητικής εξαπάτησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ρυθμίσεις “σκάνε”, καθώς το ύψος των συσσωρευμένων μηνιαίων υποχρεώσεων από τις πολλαπλές ρυθμίσεις σε εφορία και Ταμεία, υπερβαίνει πλέον την φοροδοτική ικανότητα των ενδιαφερόμενων.

Στο μεταξύ:«Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτόκρατια»,φώναξαν το πρωί συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι κάτω από το υπουργείο Εργασίας οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις διαδοχικές μειώσεις που βλέπουν κάθε μήνα στις συντάξεις τους. «Απλά εφάρμοσα τον νόμο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου-ενός από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς που πέρασαν από το συγκεκριμένο υπουργείο.

Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέβασε ρολά. Απομένει πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό η επιλογή του τρόπου απόδρασης. Αυτό θα πρέπει να είναι πλέον το κύριο μέλημά του μετά και το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες το οποίο απεκάλυψε την γύμνια της κυβέρνησης και έκανε να στραφούν απέναντί της ακόμη κι αυτοί που την στήριζαν όπως οι επιχειρηματίες Κοντομηνάς και Βαρδινογιάννης.

Στο μεταξύ και η δύση του άστρου της Μέρκελ η οποία καταποντίζεται εξαιτίας της ανεπάρκειάς της γενικότερα και όχι μόνο στο προσφυγικό δείχνει το τέλος χρόνου στην κυβέρνηση Τσίπρα. Η μαντάμ Μέρκελ που τον διατήρησε στην εξουσία για σχεδόν δύο χρόνια δεν είναι η Μέρκελ που ήξερε και δεν δίνει δεκάρα πλέον για την τύχη του Τσίπρα.

Η Ευρώπη αλλάζει βίαια. Πριν καλά καλά γκρεμίσει το τείχος του Βερολίνου, η Γερμανία ετοιμάζεται να υψώσει τείχος στα σύνορά της. Με την Εναλλακτική για την Γερμανία στην κυβέρνηση αυτό είναι μονόδρομος.

Ο Τσίπρας θα αναγκασθεί πολύ σύντομα να προσφύγει σε εκλογές ή σε ευρύτερη συγκυβέρνηση και με τον Μητσοτάκη αν χρειαστεί. Το να συγκυβερνήσει ο Τσίπρας με τον Κυριάκο θα ήτο ευχής έργο μια και θα ξεμπερδεύαμε και με τους δύο.

Κανείς εκεί έξω δεν πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης έχει τα στελέχη να κυβερνήσει τη χώρα. Μπορεί οι νεοδημοκράτες να μην είναι τόσο κατσιαπλιάδες όσο οι υπουργοί του Τσίπρα αλλά δεν παύει να είναι προιόντα του πελατειακού κράτους της μεταπολίτευσης που νιώθει έχει αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις.

Το πιο πιθανό εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα είναι να μην προλάβει ο Τσίπρας να αποδράσει και να εξαναγκασθεί σε ταπεινωτική παραίτηση όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οπως και νάχει στην ατμόσφαιρα εκεί έξω υπάρχει πλέον η μυρωδιά του τέλους μιας ακόμη μνημονιακής κυβέρνησης…Η στιγμή που ο Τσίπρας θα αρχίσει να  μαζεύει τα πράγματά του από το Μέγαρο Μαξίμου και θα καταστρέφει έγγραφα που δεν πρέπει ποτέ να δουν το φως της δημοσιότητας πλησιάζει…

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger