Την παραίτηση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης αναμένεται να υποβάλλει στον Αλέξη Τσίπρα, κυβερνητικό στέλεχος.

Πρόκειται για τον Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος τοποθετήθηκε στην θέση του γενικού γραμματέα τον Απρίλιο, ωστόσο δεν ανέλαβε ποτέ αρμοδιότητες επισήμως. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή»,  ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν υπέγραψε το σχετικό ΦΕΚ.

Μάλιστα ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε  με έγγραφό του από τον  Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, εως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ο κ. Βουδούρης με επιστολή του προ ημερών προς τον Γιάννη Μουζάλα, τον ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό, καθώς σειρά ενεργειών, όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, κόλλησαν επειδή δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες ο ίδιος και η Γενική Γραμματεία.

«Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…», επισημαίνει.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το 2014  και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στις εθνικές εκλογές του 2015, αλλά δεν εξελέγη.



ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger