Ένα μικρό διάλειμμα αναμένεται να κάνει η φονική κακοκαιρία που πλήττει από χθες -κυρίως- τη δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.
Πρόσκαιρη ύφεση θα παρουσιάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει το θάνατο τριών ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κάνει λόγο για ύφεση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (07/09) στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Καλαμάτας.
Υπογραμμίζει όμως, ότι θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα χαράματα της Πέμπτης.
Ο ίδιος τονίζει ότι έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγες ώρες - υπολογίζεται πάνω από 100 χιλιοστά στην Καλαμάτα για 6-12 ώρες - και είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμένων περιοχών και παρεμβάσεων ή παραλείψεων του ανθρώπινου παράγοντα, δημιούργησαν τα προβλήματα.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λάλο «στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου επλήγησαν κυρίως οι περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ένας μέρος της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν τα φαινόμενα όλη μέρα με μικρή ύφεση το βράδυ».
Αναλυτικά, «αυτές τις ώρες έχουν μετατοπιστεί οι καταιγίδες στην περιοχή της Λακωνίας, και του Αργολικού Κόλπου. Υπάρχει ύφεση στις δυτικές περιοχές ακόμη και στην Καλαμάτα που είχε σοβαρά προβλήματα. Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα» εξηγεί ο κ. Λάλος.
Συμπληρώνει δε, ότι «η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόνησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική αύριο θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα».


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger