Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο ένας Ρώσος αστυνομικός απειλείται με όπλο από ισλαμιστές αντάρτες που του ζητούν να πει στους συναδέλφους του να τα παρατήσουν «στον αέρα»- και αυτός τους αψηφά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, πρόκειται για τον 31χρονο Μάγκομεντ Νουρμπαγκάντοφ, ο οποίος υπηρετούσε στο ταραγμένο Νταγκεστάν. Στις 10 Ιουλίου, ομάδα τεσσάρων μαχητών που βρισκόταν σε ένα δάσος έπεσε πάνω στον ίδιο και τον ξάδελφό του, Αμπντουρασίντ.

Όταν τους έψαξαν, βρήκαν τα αστυνομικά χαρτιά του Μάγκομεντ και τους εκτέλεσαν και τους δύο, καταγράφοντας τους φόνους σε βίντεο που ανέβασαν σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες. Ωστόσο, δεν έδειξαν το πλήρες βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, καθώς οι ισλαμιστές δεν είχαν ούτε αυτοί καλό τέλος:

Το πλήρες βίντεο βρέθηκε στα κινητά των δραστών, αφού κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν, μαζί με άλλους μαχητές, σε δύο επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Sputnik, στις 7 Αυγούστου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε ότι έξι μαχητές, περιλαμβανομένου του επικεφαλής μιας τοπικής συμμορίας, σκοτώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις, και ότι τα συγκεκριμένα άτομα εμπλέκονταν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Μεταξύ αυτών, για κάποιους, ήταν και οι φόνος του αστυνομικού.


Η αστυνομία δημοσιοποίησε το βίντεο, στο οποίο ο Μάγκομεντ φαίνεται γονατισμένος, με δεμένα τα χέρια, να απειλείται με όπλο. Ένας από τους ισλαμιστές του ζητά να επιβεβαιώσει ότι είναι αστυνομικός, κάτι που κάνει.

Άλλος ένας απαιτεί να πει στους συναδέλφους του να τα παρατήσουν, ωστόσο η απάντηση του αιχμάλωτου αστυνομικού- μήνυμα προς τους συναδέλφους του είναι «συνεχίστε να δουλεύετε, αδέλφια. Τι άλλο μπορώ να πω;».


Ο άτυχος αλλά ήρωας αστυνομικός, πυροβολήθηκε στο κεφάλι μία στιγμή αργότερα.




ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger