Μία ιστορία που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση πριν από 40 χρόνια, βγαίνει ξανά στην επιφάνεια με μία προσέγγιση από την πρωταγωνίστρια που προκαλεί -ευχάριστη- έκπληξη

Πέρασαν 40 χρόνια από τότε, αλλά η ιστορία της εξακολουθεί να συγκλονίζει. Η Colleen Stan ήταν 20 χρονών το 1977, όταν απήχθη, βιάστηκε, βασανίστηκε και φυλακίστηκε σε ένα κουτί-τάφο για διάστημα εφτά ετών, πριν ελευθερωθεί και αποκαλυφθεί η φρικιαστική ιστορία που έζησε.

Η νεαρή τότε κοπέλα, έκανε το λάθος να μπει στο αυτοκίνητο των Κάμερον και Τζάνις Χούκερ, προκειμένου να μεταβεί σε πάρτι φίλης της, στην πόλη Eugene του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, στις 19 Μαΐου 1977. Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος της; Η νεαρή κοπέλα, σε μία περίοδο που οι άνθρωποι διαδήλωναν για τις ελευθερίες τους, θέλησε να κάνει ωτοστόπ σε άγνωστο όχημα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, όπως περιγράφει η ίδια σχεδόν 40 χρόνια μετά...


Ο απαγωγέας Κάμερον Χούκερ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 104 χρόνια φυλάκισης


Αν και ο χρόνος δαμάζει τα πάθη, η συγκεκριμένη εμπειρία έμεινε ανεξίτηλη στην ψυχή της. Όπως εξήγησε, σταμάτησε το αυτοκίνητο διότι διέκρινε ένα ζευγάρι με ένα μωρό στο πίσω κάθισμα και έκρινε πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

«Μιάμισι ώρα μετά, ο Κάμερον Χούκερ μπήκε σε έναν βρώμικο και σκοτεινό δρόμο και με αιφνιδίασε, βάζοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό μου, πριν με χτυπήσει και μου καρφώσει ένα ξύλινο κράνος στο κεφάλι», δήλωσε αρχικά η 60χρονη πλέον Κολίιν Σταν.

Η κοπέλα -τότε- έμεινε φυλακισμένη για 7 χρόνια, ξοδεύοντας τις 23 από τις 24 ώρες της ημέρας κλεισμένη σε ένα ξύλινο «φέρετρο», πριν βρει την ευκαιρία να το σκάσει και να αποκαλυφθεί το δράμα της. Τα λόγια της, 40 χρόνια μετά, συγκλονίζουν: «Στο διάστημα αυτό των 7 χρόνων έμαθα να ταξιδεύω με το μυαλό μου σε όλα τα μέρη του κόσμου. Όταν καταφέρνεις να "βγεις" από τον εαυτό σου και να "ταξιδέψεις" σε άλλα μέρη, καταλήγεις πάντα σε χώρους που βρίσκονται τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ή σε ο,τιδήποτε σε κάνει ευτυχισμένο».


Σε αυτό το κουτί, η Κολίιν Σταν περνούσε τις 23 από τις 24 ώρες της ημέρας


Η 20χρονη τότε κοπέλα βιάστηκε κατ' εξακολούθηση, βασανίστηκε και έμεινε κλεισμένη σε ένα κουτί κάτω από ένα κρεβάτι με στρώμα νερού. Αργότερα, ο Χούκερ κατασκεύασε το κουτί που πέρασε το υπόλοιπο διάστημα της ομηρίας της. «Τον  Ιανουάριο του 1978, οι Χούκερ με ανάγκασαν να υπογράψω την εθελούσια σκλαβιά μου, λέγοντας πως ήμουν πλέον ένα μέλος της οργάνωσης που ονομαζόταν "εταιρεία"», δήλωσε η γυναίκα, επαναφέροντας στο νου της στιγμές που κανένας άνθρωπος δεν θέλει να ζήσει.

Τον Αύγουστο του 1984, η σύζυγος του Κάμερον Χούκερ, Τζάνις, τη βοήθησε να αποδράσει και ακολούθως κατέθεσε στο δικαστήριο εναντίον του. Ο δικαστής του επέβαλε ποινή φυλάκισης 104 ετών για απαγωγή και βιασμό κατ΄ εξακολούθηση.

Τώρα, στα 60 της, η Κολίιν Σταν ζει στην Καλιφόρνια και δηλώνει ότι η ζωή είναι μετά την απόδρασή της, είναι υπέροχη. Είναι παντρεμένη τέσσερις φορές και έχει ένα εγγόνι. «Όταν ανακτάς την ελευθερία σου και έχεις πλέον διαθέσιμες τις δικές σου επιλογές, είναι σαν να ανοίγει μπροστά σου μία πόρτα και σου δίνεται η δυνατότητα να κυνηγήσεις όσα ονειρεύεσαι», τόνισε, σε μία προσέγγιση που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος μπορεί και οφείλει να ξεπερνά τα πάντα, συνεχίζοντας την πορεία του.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger