Η χαρουπιά προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου και το δυτικό τμήμα της Ασίας. Οι αποξηραμένοι καρποί του φυτού  χρησιμοποιούνται στη βοτανοθεραπευτική. Οι καρποί σε σκόνη χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες.

Το χαρούπι περιέχει σάκχαρα και ταννίνες. Οι ταννίνες του χαρουπιού έχουν αντισηπτική δράση στη γαστρεντερική οδό και έτσι είναι χρήσιμες για την αντιμετώπιση της διάρροιας. Τα σάκχαρα κάνουν το χαρούπι κολλώδες και ικανό να δρα ως πυκνωτικό για την απορρόφηση του νερού, και αυτό αποτελεί έναν άλλο μηχανισμό μέσω του οποίου βοηθά στη μείωση της διάρροιας.
Το χαρούπι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας γιατί περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, πυρίτιο, καθώς και βιταμίνες Α,Β1, Β2, D. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μια και περιέχει 350 mg ανά 100 gr. Επιπλέον τα χαρούπια δεν περιέχουν οξαλυκό οξύ , όπως η σοκολάτα, το οποίο τείνει να μειώνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει το ασβέστιο.
Για την αντιμετώπιση της διάρροιας στα παιδιά η δοσολογία είναι 15 γραμμάρια χαρουπόσκονης την ημέρα. Για ενήλικες είναι τουλάχιστον 20 γραμμάρια την ημέρα.

Πηγή : <<Νικήστε τις ασθένειες με τα βότανα>> Μάριος Δημόπουλος
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger