Η πρόσφατη δημοσίευση των εικόνων με  τους νέους διηπειρωτικούς  βαλλιστικούς πυραύλους της Ρωσίας : "Sarmat", δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στα Δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Daily Mail, για παράδειγμα, σε ένα άρθρο της έλεγε  ότι ο νέος ρωσικός πύραυλος θα είναι σε θέση να καταστρέψει την Αγγλία και την Ουαλία με τη μία.

Η New York Post ονόμασε τους πυραύλους αυτούς ως « μεταμφιεσμένο διάβολο », που μπορεί εύκολα να φτάσει στη Νέα Υόρκη. 

Η Daily Star δημοσίευσε  χάρτη της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ με πιθανούς  στόχους, που θα μπορούσε να φθάσει το βλήμα, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους.

Ωστόσο, υπήρχαν και σκεπτικιστές. Για παράδειγμα, ο Igor Sutyagin, που είχε υπηρετήσει σχεδόν έντεκα χρόνια στη Ρωσία ως πράκτορας. Ενώ σήμερα είναι ανώτερος αξιωματικός στο Βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Αμυντικών Σπουδών, πιστεύει ότι το ρωσικό οπλικό σύστημα πυραύλων Sarmat  (ο Σατανάς-2) είναι  απομίμηση.

Συγκεκριμένα ο Sutyagin, δήλωσε:

"Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες είναι λανθασμένες και αμφιβάλλω ότι αυτοί  πύραυλοι υπάρχουν ήδη σε μέταλλο",  αφού ανέλυσε τη φωτογραφία του πυραύλου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: "Οι Ρώσοι θέλουν να πουν στον κόσμο:. Είμαστε μια μεγάλη δύναμη, έχετε το φόβο μας και μην μας αγνοείται".

Η Ρωσία από την μεριά της αναφέρει ότι ο νέος αυτός πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το "Voevoda"....

Ο Στρατιωτικός αναλυτής Alexander Perendzhiev είπε στο Politonline.ru ότι η Ρωσία δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.

pravdareport
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger