Σε αναβρασμό μετά τη δημοσίευση email στα WikiLeaks μεταξύ της Donna Brazile, αντιπροέδρου της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργάτη του CNN, και της Jennifer Palmieri, διευθύντριας Επικοινωνίας της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Το mail που έλαβε η Jennifer Palmieri από την Donna Brazile στις 12 Μαρτίου περιείχε μια ερώτηση παρόμοια με αυτή που τέθηκε στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον από δημοσιογράφο του δικτύου την επόμενη μέρα. Το mail είχε τίτλο θέματος «Καμιά φορά έχω τις ερωτήσεις νωρίτερα».

«Αυτή με ανησυχεί σχετικά με την καμπάνια για τα ανθρώπινα δικαιώματα: ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 19 Πολιτείες και η Ουάσινγκτον έχουν καταργήσει την θανατική ποινή. 31 Πολιτείες, ανάμεσά τους και το Οχάιο, συνεχίζουν να επιβάλλουν τη θανατική ποινή. Σύμφωνα με την Εθνική Συμμαχία για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής, από το 1973, 156 άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο αφέθηκαν ελεύθεροι. Από το 1976, 1.414 άνθρωποι εκτελέστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αυτό σημαίνει ότι το 11% των Αμερικανών που καταδικάστηκαν σε θάνατο αργότερα κρίθηκαν αθώοι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα έπρεπε το Οχάιο και 30 ακόμα Πολιτείες να συμπεριληφθούν στη λίστα με εκείνες που κατήργησαν την θανατική ποινή;» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Donna Brazile.

H Palmieri της απάντησε ότι πράγματα είναι μια από τις ερωτήσεις που τίθενται συχνά στη Χίλαρι Κλίντον. «Δεν αρέσει σε όλους η απάντηση, αλλά μπορεί να τη μοιραστεί» της απάντησε. Την επόμενη μέρα, στις 13 Μαρτίου, η Χίλαρι Κλίντον κλήθηκε να απαντήσει μια παρόμοια ερώτηση σε δημαρχείο του Οχάιο.

Η Donna Bazile ωστόσο αρνείται πως είχε τις ερωτήσεις του CNN. «Αναφορικά με τα CNN Debates, δεν είχα ποτέ πρόσβαση στις ερωτήσεις και δεν θα τις μοιραζόμουν ποτέ με τους υποψηφίους αν τις είχα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της. Ανέλαβε τη θέση από την Debbie Wasserman Schultz που παραιτήθηκε τον Ιούλιο εξαιτίας μιας άλλης διαρροής που αποκάλυψε ότι εργαζόταν για λογαριασμό της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Bernie Sanders.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger