Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί γίνεται μέσω των στοιχείων του Wikileaks για το καλοκαίρι του 2015 και λίγο πριν την υπογραφή του Τρίτου Μνημονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Μπιλ Κλίντον να παρέμβει ώστε να πειστεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να συμφωνήσει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Ήταν λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, όταν ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα επικοινώνησε με το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, ρωτώντας αν μπορεί να μεσολαβήσει προς την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο Κλίντον απάντησε ναι αλλά ζήτησε να του δώσουν «γραμμή». Ζήτησε επίσης να μάθει αν αντίστοιχη πίεση, θα ασκηθεί προς την πλευρά του Βερολίνου.

Το email που δημοσιεύει το Wikileaks γράφει:

«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο email προς τον Μπιλ Κλίντον ο Ποντέστα.

«Θα πιέσουμε και την Μέρκελ;»

Από το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον η απάντηση ήταν: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα.» Η πρώτη του ερώτηση είναι: «Θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;» Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»



Αυτό που δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό είναι αν τελικά ο Μπιλ Κλίντον τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα.

http://www.breitbart.com/national-security/2016/10/12/wikileaks-white-house-wanted-bill-clinton-pressure-tsipras-accepting-greek-debt-deal/

 ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger