Σύμφωνα με ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων τρομοκρατική οργάνωση ήδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά συλλήψεων για να εντοπίσει τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του ηγέτη της.

Ο Μπαγκντάντι είναι ο άνθρωπος που μετέτρεψε μια ομάδα που αποσχίστηκε από την Αλ Κάιντα σε ισχυρή τρομοκρατική οργάνωση, η οποία θεωρείται η πλουσιότερη στον κόσμο.


Υπό την ηγεσία του η οργάνωση των τζιχαντιστών επεκτάθηκε το 2013 στην Συρία και αργότερα, κατέλαβε μεγάλο μέρος από τα εδάφη των σουνιτών στην ενδοχώρα του Ιράκ. 

Όπως μεταδίδει το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων, η κατάσταση του Μπαγκντάντι κρίνεται σοβαρή.

Δημοσιεύματα πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναφέρει ότι ο 45χρονος ηγέτης των τζιχαντιστών έχει τραυματιστεί στο πεδίο των μαχών ενώ νωρίτερα μέσα στο έτος υπήρξαν πληροφορίες ότι έχει σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες αυτές αργότερα αποδείχθηκαν ανακριβείς.

Ο Μπαγκντάντι γεννήθηκε το 1971 στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης και ήταν κληρικός σε τζαμί όταν έγινε η εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, το 2003. Τον Οκτώβριο του 2011 οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν επίσημα τον Μπαγκντάντι «τρομοκράτη» και προσέφεραν 10 εκατ. δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη ή στον θάνατό του.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger