Στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης  καθώς και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν σε βάρος του λογιστή της μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των συνεργατών του, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.




Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής  Αστυνομίας όσο και των εισαγγελικών αρχών. Αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποτέλεσε καταγγελία μέλους της Τεκτονικής Στοάς που έκανε λόγο για παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών.

 Από τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας διαπιστώθηκαν διαρροές δύο εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2015. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι η Στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ και ότι δεν είχε εκδώσει ούτε καν ΑΦΜ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη το ΣΔΟΕ προχώρησε στον άμεσο καταλογισμό απόδοσης ΦΠΑ ύψους 28.000 ευρώ.  Επί πολλά χρόνια όταν κάποιος άκουγε τον όρο Μεγάλη Στοά, φανταζόταν διάφορες ιστορίες και γενικότερα, το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε τη στοά των τεκτόνων μεγάλωνε όλο και περισσότερο το μύθο. Όμως, με ένα «άνοιγμα» στα κοινωνικά δίκτυα, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου με τις βαριές πόρτες που πολλοί είχαν δει απ” έξω και είχαν φανταστεί το εσωτερικό του, λίγοι ωστόσο είχαν καταφέρει να δουν τι έχει μέσα το κτίριο στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger