Πριν από λίγο καιρό, τρεις φίλοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό προϊόν με σκοπό να δείξουν ότι είναι εξαιρετικά απλό να εκμεταλλευτεί κάποιος το πιο φυσικό πράγμα για έναν άνθρωπο – τη σκέψη του!

Η ομάδα

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος, πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ο Θανάσης Θεοχάρης, πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, και ο Αστέρης Αραμπατζής δευτεροετής φοιτητής Ιατρικής στο ΑΠΘ είναι τρεις ανήσυχοι φίλοι οι οποίοι αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο 1ο Thessaloniki Science Festival και να παρουσιάζοντας τη φανταστική ιδέα τους! 

Η ιδέα

Η κεντρική ιδέα επικεντρώνεται σε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο που αντί να λειτουργεί με το γνωστό τηλεχειριστήριο, αυτό κινείται με τη δύναμη του μυαλού σας! Εσύ, για παράδειγμα, θα σκέφτεσαι «μπροστά» ή «πίσω» και αυτό θα υπακούει στη σκέψη σου! Και έτσι ξεκίνησαν! Με περίπου 500 ευρώ, στήριξη από φίλους και συγγενείς, και μόλις 5 ημέρες εντατικής δουλειάς, η ιδέα τους έγινε πράξη και το NeΜο 1 πραγματικότητα.


Πώς λειτουργεί!

Το ΝeMo 1 χρησιμοποιεί την τεχνολογία BCI (Brain-Computer Interface, Διεπαφή Εγκεφάλου-Υπολογιστή), που ουσιαστικά χρησιμοποιώντας συσκευή EEG(ΗΕΓ, Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) διαβάζονται εγκεφαλικά κύματα που συνεχώς εκπέμπονται, τα οποία μεταφράζονται σε ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι με το κατάλληλο κύκλωμα και προγραμματιστικό κώδικα, μπορεί ο χρήστης, έχοντας συγκεκριμένες σκέψεις, να περιστρέψει ένα ηλεκτρικό μοτεράκι, με συνέπεια να μετακινηθεί το αυτοκινητάκι.



Επόμενοι στόχοι!

Οι τρεις φοιτητές, τώρα, ψάχνουν επενδυτές για στήριξη και χρηματοδότηση ώστε η ιδέα τους να βγει στην αγορά! Παράλληλα όμως εξετάζουν και νέες εφαρμογές της τεχνολογίας  BCI. «Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ατελείωτες εφαρμογές, από τη χρήση των smartphones μέχρι και πράγματα που κάνουμε στο σπίτι, όπως το να ανάβουμε τα φώτα ή την τηλεόραση. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη σκέψη. Για παράδειγμα, συνδυάζοντας τη  BCI με την τεχνολογία cloud computing μπορεί ένας χρήστης να ανάψει τον θερμοσίφωνα καθ’οδόν για το σπίτι του. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να το σκεφτεί», αναφέρει ο κ. Σιδηρόπουλος.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger