ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ:

Με ένταση ξεκίνησε η πρώτη μέρα για 31 προσφυγόπουλα στο σχολείο. Γονείς που είχαν μαζευτεί από νωρίς το πρωί διαπληκτίστηκαν με μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης που συνόδευαν τα παιδιά, αλλά και με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας. 



Η άφιξη των παιδιών έγινε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, λόγω του ότι συνεδρίαζε στο σχολείο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με εκπροσώπους του υπουργείου παιδείας.

Στις 3.30 περίπου το μεσημέρι, 31 προσφυγόπουλα πέρασαν την είσοδο του σχολείου μετά μουσικής, αφού ένας αποσπασμένος δάσκαλος είχε φέρει το ακορντεόν του για να υποδεχτεί τα παιδιά. Την ίδια ώρα μέλη αλληλέγγυων και ακτιβιστές διαπληκτίστηκαν έντονα με γονείς που προσπάθησαν να κρατήσουν κλειστή την πόρτα του σχολείου. 

Οι γονείς διαμαρτύρονταν όχι για την άφιξη των παιδιών αλλά γιατί κανείς υπεύθυνος δεν τους διαβεβαίωνε ότι τα παιδιά είναι εμβολιασμένα και υγιή. 

Όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας τους έδωσε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις. τα πνεύματα ηρέμησαν και τα προσφυγόπουλα μπήκαν στο σχολείο.

Κατά τις ώρες που έμειναν στο σχολείο έπαιξαν στο προαύλιο και ξεκίνησαν να μαθαίνουν τα πρώτα γράμματα από δασκάλους που έχουν αποσπαστεί εκεί. Σύμφωνα όμως με τον εκπρόσωπο του υπουργείου παιδείας, θα υπάρξει αξιολόγηση των γνώσεων των παιδιών ώστε να προσαρμοστεί ανάλογα η εκπαίδευσή τους.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger