Διπλή μετεωρολογική βόμβα θα χτυπήσει όλη σχεδόν την Ελλάδα σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, με έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι και πολύ βροχή.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν ακραία και επικίνδυνα φαινόμενα με πιθανές ζημιές στο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και περιοχές της Θεσσαλίας.

Αρχικά το πρώτο μέτωπο της μετεωρολογικής βόμβας ή καταιγίδας »YANINA», θα σαρώσει μόνο περιοχές της βόρειας, βορειοανατολικής Ελλάδας την ερχόμενη Τετάρτη με αισθητή πτώση της θερμοκρασίες και βοριάδες που θα φτάνουν τοπικά σε Αιγαίο και Ιόνιο και τα 8-9 μποφόρ.

Ωστόσο το δεύτερο και πιο ισχυρό μέτωπο της μετεωρολογικής βόμβας, θα μας έρθει το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου, δίνοντας πανίσχυρες καταιγίδες με χαλάζι και κεραυνούς σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη δυτική, κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα, με μικρή όμως άνοδο της θερμοκρασίας και δυτικούς, νοτιοδυτικούς αρχικά ανέμους που θα φτάνουν στα πελάγη και τη στεριά και τα 6-7 μποφόρ, ωστόσο γρήγορα οι άνεμοι θα στραφούν από πιο βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις ρίχνοντας τη θερμοκρασία.

Βλέπετε στις παρακάτω εικόνες του μοντέλου πρόβλεψης καιρού GFS πόσο ισχυρή κακοκαιρία θα έχουμε και πόσο θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη και τη στεριά…
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger