Η YaCy είναι μια δωρεάν μηχανή αναζήτησης που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να οικοδομήσει μια πύλη αναζήτησης για το intranet ή για να βοηθήσει την αναζήτηση στο δημόσιο διαδίκτυο.

 Όταν συμβάλλουν στο παγκόσμιο δίκτυο ομο-τίμων, η κλίμακα των YaCy περιορίζεται μόνο από τον αριθμό των χρηστών στον κόσμο και ο δείκτης διαθέτει δισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Είναι πλήρως αποκεντρωμένη, όλοι οι χρήστες του δικτύου της μηχανής αναζήτησης είναι ίσοι, το δίκτυο δεν αποθηκεύει αιτήματα αναζήτησης του χρήστη και δεν είναι δυνατή για οποιονδήποτε να λογοκρίνει το περιεχόμενο του κοινού δείκτη. Θέλουμε να επιτύχουμε την ελευθερία της πληροφόρησης μέσω μιας ελεύθερης, κατανεμημένη αναζήτηση στο διαδίκτυο το οποίο τροφοδοτείται από τους χρήστες παγκοσμίως.


Αποκέντρωση
Φανταστείτε εάν, αντί να στηρίζεται στο ιδιόκτητο λογισμικό ενός μεγάλου επαγγελματία χειριστή μηχανών αναζήτησης, μηχανή αναζήτησης σας είχε εκτελεστεί από πολλούς ιδιωτικούς υπολογιστές που δεν είναι υπό τον έλεγχο της κάθε μιας εταιρείας ή ενός ατόμου. Λοιπόν, αυτό είναι που κάνει η YaCy! 
Η προκύπτουσα αποκεντρωμένη αναζήτηση στο διαδίκτυο διαθέτει σήμερα περίπου 1,4 δισεκατομμύρια έγγραφα στον δείκτη (και αυξανόμενο - κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε YaCy να σας βοηθήσει!) 

Και πάνω από 600 φορείς από ομοτίμους συμβάλουν κάθε μήνα. Περίπου 130.000 ερωτήματα αναζήτησης που εκτελούνται με αυτό το δίκτυο κάθε μέρα.

Ζωντανή εικόνα του δικτύου «freeworld»

Η εγκατάσταση είναι εύκολη!
Η εγκατάσταση διαρκεί μόνο τρία λεπτά. Απλά κατεβάστε την απελευθέρωση, την αποσυμπίεση του πακέτου και να εκτελέσετε τη δέσμη ενεργειών εκκίνησης. Στο Linux θα πρέπει να έχετε OpenJDK7. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε εξωτερικές βάσεις δεδομένων ή ένα web server, τα πάντα είναι ήδη περιλαμβάνονται στην YaCy.
yacy
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger