Άκρως αποκαλυπτικός για όσα συμβαίνουν στον Έβρο σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές ήταν σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος συνοριακών φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Ο κ. Γιαλαμάς, τόνισε ότι ο Έβρος είναι "πόλος έλξης" για τους πρόσφυγες, λόγω των συνόρων με την Τουρκία και υπογράμμισε ότι "μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, οι μεταναστευτικές ροές στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι αποτροπές καθημερινά είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες".

Πραγματικά σοκάρει τα όσα αναφέρει για το προσφυγικό κύμα, αφού φαίνεται ότι η χώρα μας είναι "ξέφραγο αμπέλι": "Ανοίγουν την κάνουλα και μας στέλνουν κόσμο όποτε θέλουν", ενώ σημείωσε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η συνοριακή Αστυνομία: "Εμείς είμαστε, όπως προσληφθήκαμε το 1999 και το 2000 στον Έβρο, 450 άτομα από 40 έως 50 ετών σήμερα. Την τελευταία τετραετία έχουμε την τύχη της μετακίνησης στον Έβρο, περίπου 300 συναδέλφων μέσω του προγράμματος "Ασπίδα", για το οποίο έχουμε τη διαβεβαίωση πως θα συνεχιστεί έως το 2018.
Επίσης αυτό το διάστημα έχουμε και την ενισχυτική εκατόν δέκα ατόμων που βρίσκονται εδώ με έξοδα του Δημοσίου. Σίγουρα χρειάζεται κι άλλο προσωπικό για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας που με τα χρόνια γίνεται δυσκολότερη, αλλά ο ζήλος, ο επαγγελματισμός και το φιλότιμο μας δεν μειώνονται με τίποτα

Σε ό,τι αφορά τους διακινητές, ο κ. Γιαλαμάς αναφέρει ότι πρόκειται κυρίως για άτομα που μένουν χρόνια στην χώρα μας και "πολύ σπάνια είναι Έλληνες. Το τελευταίο διάστημα η διακίνηση ανατίθεται σε Πακιστανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Μαροκινούς. Τα κυκλώματα αναζητούν διακινητές με χαμηλό μεροκάματο. Αποκαλύπτεται ότι οι συλληφθέντες Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί είχαν σχέση με ναρκωτικά, πορνεία και άλλες παράνομες δραστηριότητες" και προσθέτει για την ταυτότητα των προσφύγων: "Από τις αρχές του καλοκαιριού το 80-85% των συλλήψεων διακινητών αλλά και παράτυπων μεταναστών αφορούν πλέον υπηκόους Πακιστάν, άνδρες ηλικίας 20 έως 40 ετών. Οι πρόσφυγες και ειδικότερα οι Σύροι είναι ελάχιστοι, περίπου 10%, ενώ σπάνια πια έχουμε γυναικόπαιδα".


voicenews

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger