Η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα, την Χίλαρι Κλίντον, τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και το γιατί δεν ζει στην Ελλάδα μόνιμα πλέον.


Στη συνέντευξή της στο «Κ» της «Καθημερινής», η κ. Αγγελοπούλου απάντησε γιατί δεν ζει πια μόνιμα στην Ελλάδα.«Όσο αισθανόμουν ότι μπορώ να κάνω κάτι, να δημιουργήσω, να είμαι χρήσιμη, να προσφέρω, ήμουν και είμαι εδώ. Μην ξεχνάτε πως, όταν μου ζήτησαν να ηγηθώ της διεκδίκησης, ήμουν κάτοικος εξωτερικού, αρχικά στην Ελβετία μετά στην Αγγλία, ο δε Θόδωρος ήταν πάνω από 30 χρόνια. Στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια δεν έχουμε επιχειρηματική δραστηριότητα…».



Απαντώντας σε δημοσιεύματα που αποδίδουν αυτή την επιλογή της σε φορολογικούς λόγους, απάντησε:

«Επειδή κι εγώ τα έχω δει να γράφονται αυτά τα περί »φορολογικής μετανάστευσης», θα μου επιτρέψετε να πω δύο πράγματα: ότι φόρους και πληρώναμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε. Όμως, αν ήταν για φορολογικούς λόγους να αποφασίσουμε να μείνουμε εκτός Ελλάδος, αυτό θα είχε γίνει πριν από πολύ καιρό. Ο λόγος που φέραμε τα πάνω κάτω στην οικογένειά μας ήταν επειδή η »μαμά ήταν στην Αθήνα»». Σε ερώτηση για το αν δεν ζει στην Αθήνα γιατί δεν μπορεί να είναι χρήσιμη στον τόπο, απάντησε ότι οι συνθήκες το έφεραν και δεν της ζήτησαν βοήθεια. Διευκρίνισε όμως ότι δεν νιώθει πικρία. «Νομίζω ότι η μελαγχολία θα περιέγραφε καλύτερα το συναίσθημα, βρίσκω ότι είναι πιο κοντά στην αλήθεια», συμπλήρωσε.

Για τις σχέσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για καλές σχέσεις της με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ότι έχει παρακολουθήσει αυτή την παραφιλολογία, κάποιες φορές με χαμόγελο. «Είναι απλό: είδα μία απόπειρα καινούριων ανθρώπων- και νέων, κυρίως όμως καινούριων- να δουν τα πράγματα αλλιώς σε μία Ελλάδα κουρασμένη. Μίλησα μαζί τους, σημειώστε ότι το έκανα πηγαίνοντας στα γραφεία στη Βουλή αρχικά, στο Μαξίμου αργότερα: το φως κάνει καλό σε αυτές τις υποθέσεις! Οπότε θεώρησα ότι θα τους ήταν χρήσιμο, συνέβαλα στο να γίνουν επαφές με το διεθνές σύστημα». Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν κρυφές συναντήσεις και ότι η ατζέντα ήταν γνωστή. «Το αντικείμενο ήταν η διοργάνωση του συνεδρίου του Ιδρύματος Κλίντον πρώτη φορά στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αθήνα και αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησα να συναντήσω τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Αλέξη Τσίπρα», συμπλήρωσε.



Σε ερώτηση για το τι είδε να προκύπτει μετά από 18 μήνες, απάντησε:

«Όχι πάντα πράγματα συμβατά με τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν: τις προσδοκίες του κόσμου εννοώ, ποιος ενδιαφέρεται για τις δικές μου! Κάποιες στιγμές είδα τα πράγματα να παίρνουν δρόμο ολισθηρό και για αυτό αισθάνθηκα υποχρεωμένη να θυμίσω τις θεμελιώδεις αγκυλώσεις που θεωρώ ότι η Ελλάδα δεν είναι νοητό να χάσει: αναφέρομαι στο ευρωπαϊκό της ανήκειν. Από εκεί και πέρα, άλλοτε κρύο άλλο ζέστη…».   Σχολιάζοντας το τι έφερε τη χώρα στην άκρη του γκρεμού, απάντησε ότι οι διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες της χώρας δεν θέλησαν να εμπιστευτούν τους ανθρώπους και τις δυνατότητές τους. «Αυτό έχει μεγάλο ρόλο στο να χαθεί η δυναμική που η Ελλάδα είχε κατορθώσει να αποκτήσει. Φοβούμαι δε ότι και όταν η κρίση χτύπησε ή μάλλον όταν εκδηλώθηκαν οι παθογένειες που επί χρόνια σιγόβραζαν- η γιγάντωση ενός δημόσιου τομέα που ουδείς ενδιαφερόταν να λειτουργήσει αποδοτικά ενώ μπορούσε (το ξέρω), τα εμπόδια κάθε είδους στην ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ αυτή είναι σύμφυτη στον Ελληνα, η συγκάλυψη των μεγάλων ζητημάτων όπως του Ασφαλιστικού, η κακή και εχθρική συνολικά λειτουργία του κράτους: θέλετε κι άλλα!- πάλι οι ηγεσίες της χώρας δεν πίστεψαν στις ικανότητες προσαρμογής των Ελλήνων. Δεν μας είπαν την αλήθεια. Και εφάρμοσαν με παθητικότητα αδιέξοδες συνταγές. Η χώρα που δεν αξιοποιεί τις δυνατότητές της μοιραία συρρικνώνεται σε όλα τα μέτωπα», πρόσθεσε η κ. Αγγελοπούλου.

Οι τηλεοπτικές άδειες

Ακόμη, αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες και τη δική της εμπειρία στον κόσμο των ΜΜΕ, τον οποίο χαρακτήρισε «άγρια υπόθεση». «Το έμαθα με τον πιο άμεσο τρόπο στην προσπάθεια του Ελεύθερου Τύπου. Την ίδια στιγμή ο ρόλος των Μέσων- ιδιαίτερα τώρα στα χρόνια της κρίσης- είναι τεράστιας σημασίας, όταν όμως οδηγεί τον κόσμο σε συνειδητοποιήσεις. Και δεν οδηγεί… Τώρα, επί των τηλεοπτικών αδειών, και ποιος δεν τάσσεται υπέρ της απόλυτης ανάγκης ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου; Άλλωστε το ίδιο το ΣτΕ «σφύριξε» προ καιρού την οριστική λήξη της περιόδου της αρρύθμιστης κατάστασης. Ομως, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν ξέρω αν θα προκύψει ένα καλύτερο τηλεοπτικό προϊόν, που είναι το ζητούμενο. Ούτε ότι θα δημιουργηθεί κόσμος αγγέλων!».

Η Χίλαρι Κλίντον

Στη συνέντευξη, η κ. Αγγελοπούλου μίλησε και για την Χίλαρι Κλίντον, χαρακτηρίζοντάς την δυναμική και συγκροτημένη προσωπικότητα. «Έζησε και επέζησε δίπλα σε έναν μεγάλο των καιρών- γιατί ο Μπιλ Κλίντον υπήρξε μεγάλος, για αυτό ακόμη και ακτινοβολεί- και λειτούργησε πολιτικά ως υπουργός Εξωτερικών δίπλα σε έναν άλλο σημαντικό άνθρωπο, τον Μπαράκ Ομπάμα. Θεωρώ ότι, όσο κι αν φανεί παράδοξο, ακριβώς οι επιθέσεις που έχει υποστεί και οι δοκιμασίες στη διαδρομή της είναι το πιο πολύτιμο εφόδιο στην τωρινή της προσπάθεια. Εύχομαι να της βγει, ξέρω ότι θα κάνει καλό», τόνισε.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger