Στη συνέχεια, το γερμανικό δημοσίευμα επισημαίνει πως «ο στόχος του Τσίπρα είναι ένα κούρεμα χρέους για τη χρεοκοπημένη του χώρα. Για τη Μέρκελ, όμως, το αίτημα αυτό έρχεται σε κακή στιγμή», προσθέτοντας πως το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμη τη συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους Μέρκελ και Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται πως το δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής με τίτλο «Η επιστροφή του επαίτη Έλληνα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Τσίπρας επρόκειτο να θέσει στην Γερμανίδα Καγκελάριο το θέμα του κουρέματος του χρέους «για το πτωχευμένο κράτος του».

Προανήγγειλε, μάλιστα, πως «η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει ακόμα στο τρίτο πακέτο διάσωσης».


Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό της χώρας, με «πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις να έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ξανά φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο».

paratolmosblog.blogspot.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger