Η υποψήφια για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, φέρεται να ήθελε να στείλει μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα να σκοτώσει τον ιδρυτή του Wikileaks Julian Assange όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα truepundit, η Κλίντον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν βρισκόταν υπό πίεση για να φιμώσουν τον Assange και το Wikileaks κατά τους μήνες πριν από την δημοσίευση μια τεράστιας λίστα με 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα από το 1966 έως το 2010, το οποίο ονομάστηκε Cablegate.

«Δεν μπορούμε απλά να στείλουμε ένα μη επανδρωμένο όχημα σε αυτόν τον τύπο;» ρώτησε η Κλίντον, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δημοσιεύθηκε από το truepundit,, την Κυριακή, ενώ το Wikileaks το αναμετέδωσε στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter τη Δευτέρα.

Η Κλίντον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις για να συζητήσουν τι θα μπορούσε να γίνει για τον Assange και την ιστοσελίδα του, το οποίο είχε ήδη δημοσιεύσει στρατιωτικά μυστικά για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, πριν έρθει το Cablegate. Το τμήμα ήταν υπό την πίεση τόσο από τον Λευκό Οίκο, όσο και από ξένες κυβερνήσεις για να φιμώσουν το Wikileaks.

Σύμφωνα με το truepundit οι άνθρωποι στο δωμάτιο με την Κλίντον στις 23 Νοέμβρη του 2010 γελούσαν αρχικά με το σχόλιό της, μέχρι που έγινε σαφές ότι η τότε Υφυπουργός δεν το έλεγε καθόλου για αστείο. Η Κλίντον φέρεται να ήταν υπό ατμόν, ενώ φέρεται να χαρακτήρισε τον Assange ως ένας «εύκολος στόχος».

Μετά από την πρόταση της Κλίντον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φέρεται να πρόσφερε αμοιβή σε όποιον βοηθούσε στη σύλληψη και την έκδοση του Αυστραλού δημοσιογράφου στις ΗΠΑ.




Ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκε μια τιμή 10 εκατομμυρίων δολαρίων στη συνεδρίαση.


Ηλίας Σιατούνης
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger