Γράφουν οι Παναγιώτης Αποστόλου

και Χρήστος Χατζηαναστασίου

της “Ελλήνων Πολιτείας”

Θα τολμήσουμε να πούμε ότι, οι δηλώσεις της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, ως απάντηση των προκλητικών δηλώσεων – σε άλλες εποχές θα ήταν αιτία πολέμου – του Τούρκου Σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών για να συνεχίσουν να βρίσκονται στην απόλυτη αποχαύνωση, όσον αφορά τα Εθνικά μας θέματα.

Η αλεπού της Τουρκίας γνωρίζει πότε μιλάει, που μιλάει, σε ποιους μιλάει… Τίποτε μα τίποτε δεν λέει και δεν κάνει στην τύχη…

Έτσι, έθεσε ευθέως θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, επικρίνοντας τις Δυνάμεις που τους “υποχρέωσαν” να την υπογράψουν, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι: “Δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά”. Όπως επίσης τόνισε ιδιαίτερα πως: “παλεύουμε για την υφαλοκρηπίδα και για το πώς θα είναι ο αέρας και η ξηρά…”.

Ο κλασομπανιέρας Πάνος Καμμένος.

Ενώ λοιπόν ο Τούρκος Σουλτάνος μας πετά το “γάντι” για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση στο σύνολό της είναι απούσα. Ιδιαίτερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο οποίος αυτοαποκαλείται “Πατριώτης”.

Αυτός ο κύριος λοιπόν, που με τις ευλογίες του επιτρέπει την κατάληψη των νησιών μας στο Αιγαίο από τα στίφη των λαθρομεταναστών – σχέδιο Ερντογάν – απάντησε στον Νεότουρκο Σουλτάνο με άρες μάρες κουκουνάρες. Όταν το casus belli (αιτία – εμπλοκή πολέμου μεταξύ δυο κρατών) ισχύει επί δεκαετίες (1982) στο διπλωματικό παιχνίδι Ελλάδος και Τουρκίας. Που το έθεσε η Τουρκία για να μην κάνει επέκταση η Ελλάδα των ελληνικών χωρικών υδάτων της από τα 6 μίλια στα 12. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα αυτή η στρατηγική θέση της Τουρκίας, σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είναι κοινώς κλασομπανιέρες, όπως και όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί και Υπουργοί Εθνικής Αμύνης.

Γιατί η απάντηση σε αυτή την υπερμεγέθη πρόκληση του Ερντογάν, θα ήταν μια και μόνη: Μολών λαβέ!!

Όταν κάποιοι κάνουν σοβαρή πολιτική.

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε 28 Αυγούστου 2011, όταν το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας” δημοσίευε τις εκτιμήσεις της για τις πολιτικές και γεω-στρατηγικές εξελίξεις των επόμενων ετών. Νομίζουμε, ότι σήμερα εν έτει 2016 δικαιωνόμαστε γι΄ αυτό το “προφητικό” κείμενο.

Από τη στιγμή – εκτός των άλλων επαληθεύσεων – που οι δηλώσεις Ερντογάν σηματοδοτούν τη δημιουργία της διοικητικής ζώνης “Δημοκρατίας του Βορείου Αιγαίου”.

«To τέλος Καντάφι και οι εξελίξεις στη Λιβύη δεν θα είναι τα μοναδικά γεγονότα που θα απασχολήσουν την διεθνή κοινότητα το ερχόμενο φθινόπωρο. Μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς

υπάρχει έντονο παρασκήνιο για το τι συμβαίνει στη λεκάνη της Μεσογείου όπου τα πράγματα δείχνουν ότι ο έλεγχος για την ενέργεια έχει πάρει διαστάσεις πολεμικού χαρακτήρα.

Η οριστική υπογραφή και η έναρξη εργασιών στο οικόπεδο 12 της Κύπρου δείχνουν ξεκάθαρα ότι μας περιμένουν πολλές αλλαγές στο επίπεδο ισορροπιών όσον αφορά τις νέες συμμαχίες που θα στηθούν γεωστρατηγικά στη Μεσόγειο. Και Μεσόγειος χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει!!!!

Εμείς στην ΕΛ.ΠΟΛ. αναζητήσαμε απαντήσεις από διπλωμάτες κυρίως του εξωτερικού και τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Μια από αυτές τις απαντήσεις που πήραμε, είναι ότι μνημόνια, μεσοπρόθεσμο και μέτρα για την Ελληνική οικονομία μόνο τυχαία δεν είναι αυτήν την εποχή στη χώρα μας. Ωστόσο κάποια από αυτές τις φωνές αποκαλύπτει κάτι το οποίο δύσκολα μπορεί να φανταστεί και ο τελευταίος Έλληνας που ζει στη χώρα.

Η είσοδος της Τρόικας στη χώρα μας και στη ζωή των Ελλήνων μπορεί να ήρθε με πρόσκληση Παπανδρέου ωστόσο όλα ήταν έτσι σχεδιασμένα ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να μην είναι ενεργός κανένας πολιτικός (από αυτούς που κυβέρνησαν επί 30ετία) και καμία πολιτική δύναμη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις μάλλον ανακάλυψαν μετά την κίνηση του Κώστα Καραμανλή που έστειλε για έλεγχο τα οικονομικά της χώρας στις Βρυξέλλες πριν τέσσερα χρόνια.

Στην πραγματικότητα όσοι πιστεύουν για τον αφανισμό της Ελλάδας κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος και ακριβώς με αυτό το σκεπτικό γεννήθηκε ο μηχανισμός στήριξης για τη χώρα. Όλοι οι νόμοι που εισάγονται και τελικά ψηφίζονται στη Βουλή ευνοούν την τρόικα με τους Έλληνες πολιτικούς να μην έχουν καταλάβει ότι θα έχουν τον έλεγχο της εξουσίας όσο οι τροϊκανοί χρειάζονται να μαζέψουν τις πληροφορίες που θέλουν για το ελληνικό πολιτικό σύστημα!!!

Η πορεία θα είναι γνωστή, καθώς η πιθανότητα για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ξεπερνά την υποστήριξη του 80% των ισχυρών προσωπικοτήτων της Ε.Ε. Αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο εφαρμογής και συζητιέται έντονα το όνομα γνωστού τραπεζίτη που έχει περάσει και από την Φραγκφούρτη. Το τέλος αυτής της Κυβέρνησης θα βρει έναν άλλο ηγέτη στην καρέκλα της εξουσίας σε μία άλλη νέα Κυβέρνηση που ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα προκύψει από εκλογές ή διαπραγμάτευση. Πρόκειται για τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος πιθανότατα να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα ηγηθεί σε κυβέρνηση με συνασπισμό δύο κομμάτων. Ωστόσο οι πολιτικές δομές στη χώρα είναι τέτοιες και αυτή η κυβέρνηση ίσως να μην χρονίσει. Έως τότε οι δανειστές θα έχουν διασφαλίσει τα δάνεια τους με εγγυήσεις και η γέννηση ενός νέου πολιτικού συστήματος που θα προωθήσει η Τρόικα θα έχουν μπει σε μια σειρά με συνέπεια σε κάθε βήμα προς τα πίσω να επανέρχεται συνέχεια στο προσκήνιο η πιθανότητα για πτώχευση και για επιστροφή στη δραχμή.

Βέλγος διπλωμάτης μας είπε: “όπου δεν μπορούν να σηκωθούν τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ, υπάρχουν τα οικονομικά μέτρα για να διαλύσεις τον κοινωνικό ιστό σε μία χώρα” και συνέχισε «οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται τους Τούρκους, δεν είχαν και δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη”.

Ένας άλλος διπλωμάτης μας είπε “οι σύμμαχοι θα κάνουν τη δουλειά τους θα οργανώσουν την νέα Ελλάδα θα τοποθετήσουν τους δικούς τους ανθρώπους στην πολιτική εξουσία της χώρας και αυτό θα το κάνουν με ειρηνικό τρόπο”.

Επιμείναμε στην τελευταία φράση της συνομιλίας μας και τον ρωτήσαμε τι εννοεί με ειρηνικό τρόπο και δεν αρνήθηκε να μας απαντήσει “πολύ απλά τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση σας θα αναγκάσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να ζητήσει πολιτική λύση. Η φτώχεια, η ανεργία και η δυσκολία για σωστή διαβίωση θα φέρουν τον κόσμο σε τέτοια σύγχυση κάτι που σίγουρα δεν θέλει ούτε η

Ευρώπη αλλά και το ΔΝΤ. Συνεπώς οι αντιδράσεις θα φέρουν αποτέλεσμα και βέβαια θα φέρουν νέα εξουσία, ωστόσο αυτή δεν θα έρθει για να δώσει, θα έρθει για να υποσχεθεί ότι σταδιακά η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για αυξήσεις μισθών και σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά κίνητρα”.

Στη συνέχεια της αναζήτησης μας για να μάθουμε τι λένε οι διπλωμάτες ακούσαμε πολλές απόψεις και συγκρατήσαμε τις πιο σπουδαίες, όπως ακούσαμε ότι το συμβάν στην Κύπρο με το ατύχημα είναι η αφορμή για να μπει η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης, μάλιστα μάθαμε το εκπληκτικό ότι η Ελληνική πλευρά αγοράζει ρεύμα πανάκριβα από την άλλη πλευρά…

Από άλλους διπλωμάτες ακούσαμε για διεθνοποίηση της πόλης της Ιερουσαλήμ, για την αναθέρμανση για αυτονομία των Βάσκων, εάν η Ισπανία μπει σε μηχανισμό. Τέλος δεν θα παραλείψουμε και άλλα δικά μας που ακούσαμε και είναι άκρως σημαντικά και χρειάζονται πολύ μεγαλύτερη έρευνα και προσοχή.

Τα τρία σημεία της κουβέντας μας που θα απασχολήσουν την ΕΛ.ΠΟΛ. είναι α) το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διοικητικής ζώνης της λεγόμενης “Δημοκρατίας του Βορείου Αιγαίου” όπου δεν θα υπάρχει όπως ισχυρίζονται οι διπλωμάτες καμία πολεμική σύρραξη και ο έλεγχος της εξουσίας θα γίνει μέσω διεθνούς διαιτησίας. Μάλιστα κάποιοι αναλυτές πιστεύουν πως το 40% του συνολικού χρέους της χώρας μπορεί να καλυφθεί με την ενεργεία που θα παραχθεί στην περιοχή αυτή.

Το δεύτερο σημείο έχει αναφορά στο Ευρωομόλογο το οποίο οι διπλωμάτες αντιμετωπίζουν με δύο διαφορετικές εκδοχές. Η πρώτη έχει σχέση και με την οικονομία της χώρας καθώς με την έκδοση του κερδισμένο θα είναι το ίδιο το σύστημα που θα το εγκρίνει. Δεν θα είναι όμως κερδισμένη η Ε.Ε. η οποία ποτέ οι ηγέτες της δεν κατάλαβαν ότι το μεγάλο λάθος που έκαναν ήταν ότι δημιούργησαν ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς όμως να δημιουργήσουν πρώτα την πολιτική ένωση της Ευρώπης.

Τέλος το τρίτο σημείο που αφορά την Ελλάδα και το πως βλέπουν τις εξελίξεις οι διπλωμάτες είναι το θέμα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα. Πολλοί διπλωμάτες βλέπουν “θερμό” επεισόδιο που θα προκληθεί από ξένους μέσα στη χώρα οι οποίοι θα διεκδικήσουν πολιτικά δικαιώματα πέρα από τα όποια θρησκευτικά που έχουν και που είναι υποχρεωμένη να τηρήσει η Ελλάδα που έχει συνυπογράψει σχετικές διεθνείς συμφωνίες.

Εμείς στην ΕΛ.ΠΟΛ. έχουμε κατανοήσει το μέγα αυτό πρόβλημα και λίγο πριν οι Έλληνες πάνε για διακοπές, καταθέσαμε επίσημα, σχετική πρόταση στον πρωθυπουργό της χώρας για την διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη λαθρομετανάστευση. Από εκεί και πέρα είναι πλέον θέμα της πολιτικής εξουσίας της χώρας και των κυβερνόντων οι οποίοι αν και βλέπουν μείωση της εθνικής κυριαρχίας εμείς τους απαντάμε από τούτο το βήμα. Η μείωση της Εθνικής κυριαρχίας δυστυχώς δεν μπορεί να προκληθεί μόνο με οικονομικά μέτρα αλλά και με το κλείσιμο του ματιού στη παγκόσμια κοινότητα και με το πρόσχημα ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας φιλόξενος λαός. ΝΑΙ είμαστε φιλόξενος λαός αλλά δεν μπορεί η ανεργία στη χώρα μας να φτάνει στο 40% επίσημα ή ανεπίσημα και την ίδια ώρα εκατομμύρια ευρώ να φεύγουν από την Ευρώπη και να πηγαίνουν σε οικονομίες χωρών της Αφρικής και της Νότιας Ασίας»!!!

http://ellpol.blogspot.gr/2011/08/blog-post_28.html


ΣΗΜ:

Η Συνθήκη της Λωζάνης υπογράφτηκε στις 24 Ιουλίου 1923 και έθετε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας. Καταργούσε τη Συνθήκη των Σεβρών, που είχε υπογραφεί τρία χρόνια νωρίτερα, η οποία είχε γίνει δεκτή από τον σουλτάνο Μουσταφά Κεμάλ, αλλά απορρίφθηκε από το κίνημα των Νεότουρκων.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger