Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν μετά την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ζητάει, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει την Ελλάδα και στον "πόλεμο" που έχει ανοίξει με την Φετουλαχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του. 

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πέντε Τούρκοι που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα την περασμένη Πέμπτη για παράνομη είσοδο ήταν υποστηρικτές του Γκιουλέν .

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για ένα ζευγάρι, ένα παιδί και δύο ενήλικες άντρες που είχαν μαζί τους μια τσάντα γεμάτη χρήματα και σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα. 

Την ίδια διάσταση δίνουν και άλλα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων για τη σύλληψη των πέντε Τούρκων στον Έβρο. 

Η Sabah μάλιστα συχετίζει το γεγονός αυτό με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και επισημαίνει πώς άλλοι 23 Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η εφημερίδα Hurriyet παρουσιάζει το θέμα λίγο διαφορετικά, αφού γράφει ότι οι πέντε συνελήφθησαν αφού πέρασαν παράνομα με φουσκωτό σκάφος τον Έβρο. Η εφημερίδα γράφει ότι ένας από τους πέντε είναι γιατρός και οι δύο εφοπλιστές.

Πρόκειτια για μία προβοκάτσια που επιχειρεί να στήσει ο Ρ.Τ. Ερντογάν προκειμένου να ενεργοποιήσει τα ούτως ή άλλως εχθρικά ένστικα της τουρκικής κοινής γνώμης σε βάρος της Ελλάδας ή μήπως πρόκριμα για μία ελληνοτουρκική κρίση μετά και τις δηλώσεις περι αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης;

Μένει να αποδειχθεί. Στην Ελλάδα πάντως επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο για τις κινήσεις της Τουρκίας. 

pronews.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger