Ένας Αμερικανός στρατιώτης θα μπορούσε να σταματήσει τη βολή ενός ρουκετοβόλου, να εντοπίσει τον εχθρό με κυάλια από τον ουρανό

να τρέχει όλη μέρα με υπεράνθρωπη δύναμη, να κολυμπά με διπλάσια ταχύτητα και με τη μισή προσπάθεια. Σας φαίνεται απίθανο;
Μια σκιώδης υπηρεσία των ΗΠΑ κάνει όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Η Darpa είναι μια υπηρεσία, μυστικό όπλο της Αμερικής.

Η Darpa (Defence Advance Research Projects Agancy) Υπηρεσία Προηγμένης Έρευνας Αμυντικών Προγραμμάτων αλλάζει το παιχνίδι των τεχνολογικών ανακαλύψεων στον στρατιωτικό αμυντικό τομέα. Ανακαλύψεις, που άλλοι τις θεωρούν ακατόρθωτες. Το να κατασκευάσει ένα συμβατικό όπλο αυτή η υπηρεσία δεν είναι ο τομέας της. Αν όμως θέλεις κάποιο όπλο που δεν υπάρχει ακόμα, όπως αόρατα όπλα, τότε η Darpa θα το ανακαλύψει.

Τα στελέχη της δεν μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις έρευνές τους, ακόμα και με εξουσιοδοτημένους δημοσιογράφους. Οτιδήποτε σκεφτείς και το θεωρείς ακατόρθωτο, αυτό θα θεωρηθεί ως εφικτό να πραγματοποιηθεί από την DARPA, η οποία επενδύει ακόμα και σε έρευνες που δεν είναι γνωστό αν θα έχουν αποτέλεσμα.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ως μήνυμα από την DARPA για να επιδείξει την τρομακτικά ανεπτυγμένη τεχνολογία που θέτει στην υπηρεσία της άμυνας των ΗΠΑ, βλέπουμε την προσπάθεια να εμφανιστεί η εταιρία ως μια υπερδύναμη στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής, που δίνουν το προβάδισμα στον στρατό των ΗΠΑ με τις απίστευτες δυνατότητές τους.

Στις νέες προκλήσεις στα πεδία των μαχών η DARPA προχώρησε σε καινοτόμες ανακαλύψεις για την προστασία των Αμερικανών στρατιωτών.

Για να αντιμετωπίσει τα ρουκετοβόλα που αναδείχθηκαν σε νούμερο ένα κίνδυνο για τους Αμερικανούς στρατιώτες δημιούργησε το Σιδηρούν Παραπέτασμα, που προστατεύει τις ζωές των στρατιωτών των τεθωρακισμένων οχημάτων. Το Σιδηρούν Παραπέτασμα μπορεί να απενεργοποιήσει ρουκέτα, σε 1/10 του δευτερολέπτου, πριν αυτή αγγίξει την επιφάνεια του τεθωρακισμένου οχήματος, ανιχνέυοντάς την με οπτικούς αισθητήρες που βρίσκονται πάνω στο όχημα. Το πως καταφέρνει να την απενεργοποιήσει και να την αχρηστεύσει, πριν χτυπήσει το τεθωρακισμένο, αυτό παραμένει απόρρητο μυστικό της DARPA.

Για να βοηθήσει τους στρατιώτες στη μεταφορά της βαριάς τους εξάρτησης δημιούργησε μαζί με την Raytheon Sarcos, τον εξωσκελετό (exoskeleton).
Mια δημιουργία που συνδιάζει τον άνθρωπο με το μηχάνημα, χαρίζοντάς του απίστευτη δύναμη. Με 200 κιλά βάρος πάνω του, ένας άνθρωπος μπορεί φορώντας τον εξωσκελετό να περπατά ακούραστα όλη μέρα! 
Ο εξωσκελετός αντικατροπτρίζει το ανθρώπινο σώμα. Ένα δίκτυο υπολογιστών εκτελεί χρέη νευρικού συστήματος, υδραυλικές βαλβίδες και ενεργοποιητές λειτουργούν σαν μύες και ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο.
Όταν κάποιος το φορέσει στην αρχή, όταν είναι εκτός λειτουργίας, του φαίνεται πολύ βαρύ, αφού φορά ένα ρομπότ 200 κιλών! Όταν όμως τεθεί σε λειτουργία, τότε το βάρος εξαφανίζεται! Είναι σχεδιασμένο να διευρύνει τις κινήσεις του χειριστή του χωρίς να τις μπλοκάρει, να διαβάζει την κίνησή του και να την ενισχύει και να τον κάνει ισχυρότερο. Η υπεράνθρωπη αντοχή του εξωσκελετού, τον κάνει σημαντικό στοιχείο για τους στρατιώτες, επιτρέποντάς τους να σηκώνουν βάρη 100 κιλών σαν να σηκώνουν 10 κιλά.

Μαζί με την εταιρία ΑeroVironment, η DARPA δημιούργησε το WASP ένα αεροσκάφος εντοπισμού, που ενώ μοιάζει με παιχνίδι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αεροσκάφους. Εφοδιασμένο με κάμερα υψηλής ανάλυσης, κάμερα με νυχτερινή όραση και έξτρα μπαταρία για να αυξάνεται η λειτουργικότητά του, μοιάζει με κυάλια αέρος. Εκτελεί δύσκολες και πολύπλοκες αποστολές με μεγάλη αυτονομία και σε περίπτωση που χάσει επικοινωνία και δεν μπορείς να του δώσεις εντολές, επιστρέφει σε συγκεκριμένο σημείο συνάντησης. Έχει ήδη αποδειχθεί αποτελεσματικό στην ανίχνευση ελεύθερων σκοπευτών ή καταφυγίων τρομοκρατών.
Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μεταφέρεται πολύ εύκολα, λόγω του μικρού μεγέθους του και μπορεί να το χειριστεί πολύ απλά, ακόμα και μόνος του κάποιος. Εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα μπορεί να κινείται με 40 μίλια την ώρα, μπορεί να πετά για 45 λεπτά σε απόσταση 3 μιλίων μακριά από τον χειριστή του. Ακόμα και ο τρόπος προσγείωσής του είναι εντυπωσιακός, καθώς χωρίζεται σε κομμάτια, τη στιγμή που αγγίζει το έδαφος, έτσι ώστε να απορροφά την ενέργεια πρόσκρουσης, χωρίς να πάθει ζημιά και να είναι έτοιμο προς χρήση πάλι, αφού ενώσει ο χειριστής τα κομμάτια του.

Άλλωστε ο σκοπός που δημιουργήθηκε η DARPA όπως διατείνονται οι εκπρόσωποί της είναι να αποτρέψει τις τεχνολογικές εκπλήξεις που θα έπιαναν τις ΗΠΑ προ απροόπτου, όπως έγινε στην περίπτωση που οι Ρώσοι πήγαν πρώτοι με το Sputnik στο διάστημα. Μετά από αυτή την έκπληξη που επεφύλαξε η Ρωσία στις ΗΠΑ, σκοπός της DARPA ήταν να μην επιτρέψει σε κανέναν να εκπλήξει ξανά τις ΗΠΑ αλλά να δημιουργεί η ίδια τις τεχνολογικές εκπλήξεις που θα καθόριζαν τις εξελίξεις.
Η τεχνολογία stealth, ο λόγος που έχουμε σήμερα μικροσκοπικά κινητά και GPS είναι επειδή η DARPA τα δημιούργησε. Και σίγουρα βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη τεχνολογική καινοτομία.

Ιδιαίτερα μετά την 9/11 στην τελευταία της συνεργασία με την Lockheed Martinδημιούργησε πολλά μυστικά αεροσκάφη, ένα σύστημα που μπορεί να πετά 9000 μίλια σε λιγότερο από 2 ώρες μεταφέροντας δύναμη πυρός 12000 τόνων ενάντια σε οποιονδήποτε εχθρό, το U-2 κατασκοπευτικό αεροσκάφος και το SR71 Blackbird.
Σε εγκαταστάσεις με υψηλή ασφάλεια ακόμα και με την προσθήκη λευκού ήχου στους διαδρόμους, ώστε να μην μπορούν να υποκλαπούν συζητήσεις από διερχόμενα άτομα, σχεδιάζουν τη δημιουργία του νέου HTV3X αεροσκάφους και την πρόκληση να δημιουργήσουν αυλοαεριωθητές υπερηχητικής καύσης (scramjet).
Το HTV3X θα μπορεί να είναι αυτόνομο και να προσγειώνεται από οποιονδήποτε αεροδιάδρομο εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στα υπερηχητικά ταξίδια.

Μελετώντας τα ψάρια και το πως κολυμπούν προσπάθησαν να βρουν μεθόδους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους στρατιώτες να κολυμπούν χωρίς να εξασθενούν οι δυνάμεις τους όταν φτάνουν στην ακτή για μάχη. Έτσι δημιούργησαν το Power swim, που βοηθά τον κολυμβητή να φτάσει με διπλάσια και παραπάνω ταχύτητα σε 4-5 φορές μεγαλύτερη απόσταση από πριν, χωρίς να κουραστεί. Αυτό μπορεί να δίνει τη δυνατότητα να σταλούν στρατιώτες από μεγαλύτερες αποστάσεις στη θάλασσα από ότι πριν ,ώστε να μην εντοπίζονται, αλλά καραδοκεί και ο κίνδυνος να χαθούν στον βυθό, οπότε δημιουργήθηκε η μονάδα tons. Ένα όργανο πυξίδα μαζί με βυθόμετρο, με ένα σύστημα σόναρ που δείχνει στον δύτη την ακριβή του θέση, ανά πάσα στιγμή, κάτω από το νερό.

Για να προστατέψει τους Αμερικανούς στρατιώτες από τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούν μάστιγα, ιδιαίτερα στο Ιράκ, η DARPA δημιούργησε το ΜΑV (micro air vehicle) που δεν χρειάζεται να είναι καν κοντά στην ακτίνα δράσης μιας τέτοιας συσκευής. To MAV ανιχνεύει με ευαίσθητη στην θερμότητα ασύρματη κάμερα, τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εδάφους και κάποιου ξένου σώματος. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει κάποιος με γυμνό μάτι.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν είναι η ζέστη που τους εξουθενώνει. Για να εξαλείψουν αυτή την απειλή δημιούργησαν μια συσκευή που ονομάζεται The Glove (το γάντι). Ο στρατιώτης τοποθετεί τα χέρια του στο "γάντι" που λειτουργεί με κρύο νερό και το αίμα του ψύχεται καθώς κυκλοφορεί στις παλάμες των χεριών του, ψύχωντας στην συνέχεια όλο του το σώμα. Ένα όργανο που είναι σαν να ρουφάει από τα χέρια την υψηλή θερμοκρασία του σώματος προλαμβάνοντας τα περιστατικά θερμοπληξίας. Η ίδια συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με αντίστροφο τρόπο, ώστε να σώσει κάποιον από υποθερμία.

Αλλά η DARPA φρόντισε και για την ψυχολογική κάλυψη των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. Για να κατορθώσει να εξαλείψει το ψυχολογικό στρες της μάχης έχει δημιουργήσει τον προσομοιωτή τρισδιάστατου κόσμου, ώστε να προετοιμάσει τους στρατιώτες πριν βρεθούν στο αληθινό πεδίο μάχης.
Ο προσομοιωτής τρισδιάστατου κόσμου με έναν συνδιασμό δεδομένων από δορυφόρο, φωτογραφίες και στιγμιότυπα από drones κάνει μια τόσο πιστή αναπαράσταση ενός πραγματικού χώρου μάχης, ώστε οι στρατιώτες να μπορούν να κάνουν πρόβα μιας αποστολής, όπως ποτέ άλλοτε.

Για παρακολουθήσεις από μεγάλο ύψος χωρίς το ρίσκο να χαθούν ανθρώπινες ζωές από εχθρικές καταρρίψεις, δημιουργήθηκε το Α160 ελικόπτερο, που μοιάζει με ένα πραγματικό ελικόπτερο, αλλά δεν έχει πιλότο. Μπορεί να πετά σε ύψος 20000 πόδια για 18,7 ώρες χωρίς ανεφοδιασμό και μαζί με τη δυνατότητά του να προσγειώνεται κάθετα έχει πολλές ικανότητες που κανένα άλλο όχημα αυτού του τύπου δεν διαθέτει.
Αν αυτό το όχημα συνδιαστεί με το ραντάρ Forester τότε μπορεί να δει οτιδήποτε ακόμα και μέσα από εμπόδια.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται για να σώζονται ζωές, όπως επικαλείται το βίντεο, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τους λόγους, που όλοι αυτοί οι πόλεμοι και οι αποστολές, οι οποίες γίνονται σε παγκόσμια κλίμακα, δημιουργούν τους κινδύνους για τις ανθρώπινες ζωές.
Με στόχο να κάνει τη διαφορά στο μέλλον σε ότι αφορά τις τεχνολογικές ανακαλύψεις η DARPA επικαλείται την ανακάλυψη του ίντερνετ, του GPS και την τεχνολογία stealth, ως μέσα που βελτίωσαν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων και παρουσιάζει ως στόχο της την ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της ζωής στο μέλλον, μέσω των εφαρμογών που θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς ερευνητές και διαφορετικά ερυνητικά ινστιτούτα εφαρμόζει διασταυρούμενες επιστημονικές προσεγγίσεις για να επιτελέσει τους τελικούς της στόχους με μυστικότητα που πολλές φορές δεν επιτρέπει ακόμα και στα στελέχη της να έχουν την συνολική εικόνα του σχεδίου πάνω στο οποίο εργάζονται.

Στην πραγματικότητα όμως η DARPA είναι το όργανο της Λευκής Αδελφότητας πάνω στη γη, που έχει ως σκοπό την επαναχρησιμοποίηση της γενετικής βιοδυναμικής, που ανέκαθεν ήταν η κύρια τεχνολογία της δημιουργίας βιορομπότ από τους "αρχαίους θεούς".
Εφαρμόζοντας το δόγμα της μη απευθείας παραχώρησης γνώσης από τα υποχθόνια αφεντικά της, προσπαθεί να προωθήσει τη γνώση έχοντας συγκεκριμένους στόχους που δεν κινούν καμιά υποψία, αλλά αντίθετα φαίνονται να υπηρετούν το καλό των ανθρώπων, ενώ αυτό που προωθεί στην ουσία, είναι η αντικατάστασή τους από εξελιγμένα βιορομπότ.
Άψυχα κατασκευάσματα, που στο τέλος θα υποδούλωναν τους κατώτερους σε ικανότητες και δεξιότητες, απλούς ανθρώπους. Φαίνεται απίστευτο για να είναι αληθινό, όμως όποιος παρακολουθήσει την πορεία των ερευνών της συγκεκριμένης εταιρίας και τον τρόπο προώθησης και τεκμηρίωσης των εφαρμογών της θα δει το σχέδιο που κρύβεται πίσω από την τόσο καλά οργανωμένη και ισχυρά χρηματοδοτούμενη προσπάθεια της DARPA.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger