ΠΑΝΑΣΤΡΑΤΙΑ! ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!

Αναστάτωση σε τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατάφεραν να προκαλέσουν Ρώσοι.

Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Blackjack ενεπλάκησαν με μαχητικά τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς πετούσαν με κατεύθυνση από τη Νορβηγία προς τη βόρεια Ισπανία.

Νορβηγία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία απογείωσαν μαχητικά για να αποτρέψουν την είσοδο των ρωσικών βομβαρδιστικών στον εναέριο χώρους τους, πράγμα που τελικώς δεν συνέβη.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι λεπτομέρειές του έγιναν γνωστές σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. Το γεγονός έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η ένταση στις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας εμφανίζεται αυξημένη εξαιτίας της Συρίας.

Η Νορβηγία εντόπισε πρώτη τα ρωσικά Blackjack και απογείωσε δύο F-16 για να τα συνοδεύσουν προς τον βορρά της Σκωτίας. Με τη σειρά της η βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) έστειλε αεροσκάφη Typhoon προς αναχαίτιση των ρωσικών αεροσκαφών, καθώς αυτά κινούνταν δυτικά της Σκωτίας. Ο εναέριος χώρος του Ηνωμένου Βασιλείου δεν παραβιάστηκε σε καμία στιγμή της πτήσης.

Δύο γαλλικά Rafale «παρέλαβαν» τη συνοδεία των Blackjack 100 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βρετάνης, ενώ τελικώς η Ισπανία απογείωσε δύο F-18, αναχαιτίζοντας τα ρωσικά βομβαρδιστικά βορείως του Μπιλμπάο.

Στη συνέχεια, οι Ρώσοι χειριστές άλλαξαν κατεύθυνση και ταξίδεψαν προς τα πίσω, από την ίδια διαδρομή.

Η Ισλανδία είχε διαμαρτυρηθεί ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν πετάξει επικίνδυνα κοντά σε πολιτικές πτήσεις, την ίδια ημέρα.

hellasforce.com
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger