Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να βρείτε κάποιον στο Facebook είναι να εισάγετε το ονοματεπώνυμό του στο πεδίο αναζήτησης. Εάν όμως έχει εγγραφεί με παραλλαγμένο ή ακόμα και διαφορετικό όνομα ή παρατσούκλι, κατά παράβαση της αρχής της υπηρεσίας «χρησιμοποιούμε μόνο το πραγματικό μας όνομα», τότε θα δυσκολευτείτε. Εάν έχετε το κινητό του προσώπου αυτού όμως, ίσως τα πράγματα γίνουν πιο εύκολα και γρήγορα. Σημειώστε, ότι μπορείτε να δοκιμάσετε την αναζήτηση και με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν δεν φτάσετε και πάλι στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ελέγξτε εάν έχει μοιραστεί το τηλέφωνό του μαζί σας στο Gmail, όπως περιγράφουμε στο άρθρο:Πώς θα βρείτε γρήγορα έναν αριθμό τηλεφώνου μέσω Google

Αφού βρείτε τον αριθμό του κινητού, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με αυτό στο Facebook, εισάγοντάς το στη διεύθυνση https://www.facebook.com/settings?tab=privacy&section=findphone&view.

Εάν δεν θέλετε να σας βρίσκουν με τον αριθμό τηλεφώνου που έχετε δώσει στο Facebook -ή, στο WhatsApp, αφού πλέον το Facebook το γνωρίζει μετά την εξαγορά του- τότε θα πρέπει να μεταβείτε στις σχετικές ρυθμίσεις στη διεύθυνση  https://www.facebook.com/settings?tab=privacy και να αλλάξετε τη ρύθμιση «Όλοι» στη ερώτηση «Ποιοι μπορούν να σας βρουν με βάση τον αριθμό τηλεφώνου που δώσατε;», για όσους δεν μπορούν ήδη να δουν τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Οι επιλογές που έχετε είναι «Όλοι», οι «Φίλοι των φίλων» και οι «Φίλοι», όχι όμως Κανείς.

Το ποιοι μπορούν να δουν ήδη τον αριθμό του τηλεφώνου σας, το ορίζετε στη διεύθυνση 
https://www.facebook.com/[to_onoma_sas_sto_FB]/about?section=contact_basic δίπλα στον αριθμό σας. Όπως θα παρατηρήσετε, είναι διαφορετικό ποιοι μπορούν να δουν τον αριθμό του τηλεφώνου σας από τη σελίδα σας στο Facebook από τη δυνατότητα να σας αναζητήσουν με αυτόν. Για παράδειγμα, διαπιστώσαμε ότι η προβολή του αριθμό κινητού ήταν περιορισμένη στην «Οικογένεια» (ομάδα που δημιουργεί ο χρήστης με επιλεγμένα μέλη, ως κοινό κάποιων δημοσιεύσεων), εντούτοις η αναζήτηση με αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου οδήγησε στη σελίδα του σωστού χρήστη.

Πηγή: tech.in.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger