Ένοχο για ανθρωποκτονία, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας τον Mussie Debresay, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο της 2χρονης κόρης της φιλενάδας του.

Οι ένορκοι στηρίχθηκαν στην μαρτυρία του 15χρονου σήμερα αδερφού του άτυχου παιδιού που τότε ήταν μόλις τεσσάρων ετών και ήταν ο μόνος μάρτυρας των όσων εξελίχθηκαν το Μάη του 2005 στο σπίτι του Debresay.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί σε ένορκη ιατροδικαστική εξέταση πριν από τρία χρόνια και ο ιατροδικαστής είχε τότε αποφανθεί ότι για τον θάνατο του 10χρονου παιδιού ευθυνόταν η μητέρα του ή ο Debresay.

To τετράχρονο αγόρι μετά τον θάνατο της αδελφής του, είχε πει σε κατάθεσή του, ότι ο Debrasay πάτησε πάνω στην αδελφή του επειδή αυτή ούρησε στον καναπέ.

Εντούτοις, ο Debresay επέμενε ότι το 2χρονο παιδί έπεσε μόνο του από τον καναπέ και, σύμφωνα με τη γνωμάτευση των ιατροδικαστών μετά το θάνατο του παιδιού, οι μώλωπες και άλλα τραύματα που έφερε είχαν προκληθεί πολλές ώρες πριν το παιδί πεθάνει.

Εν τω μεταξύ, ο 15χρονος σήμερα αδελφός του άτυχου κοριτσιού πρόσθεσε στην κατάθεσή του ότι ο Debresay, όχι μόνο πάτησε πάνω στην αδερφή του αλλά της κάλυψε και το στόμα με πλαστική σακούλα για να μην ακουστούν τα κλάματά της.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακρόαση της υπόθεσης, όταν το 2χρονο παιδί μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο την επόμενη μέρα και γύρω στις τρεις το απόγευμα, είχε ήδη χάσει την επαφή του με το περιβάλλον του και εντός 15 περίπου λεπτών μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο που εκλήθη στο ιατρικό κέντρο, πέθανε.

Προκειμένου να αποφανθούν οι ένορκοι συνεδρίαζαν τρεις μέρες, ενώ η ποινή του Debresay αναμένεται να ανακοινωθεί στις 17 του Νοέμβρη.



ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger