Ανακοίνωση – Καταγγελία Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με αφορμή την απόφαση της Ηγεσίας να αποδεσμεύσει αστυνομικούς από πρόσωπα…

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχτήκαμε την απόφαση της Ηγεσίας ,επιτέλους, να αποδεσμεύσει αστυνομικούς από πρόσωπα και αυτοί να επιστρέψουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία, αποτρέποντας και διώκοντας το έγκλημα της χώρας μας .

Την απόφαση αυτή στηρίζουμε και υποστηρίζουμε, ευελπιστώντας σε βάθος χρόνου να επιβιώσει, χωρίς να επαναληφθεί το φαινόμενο της επιστροφής τους στα πρόσωπα , όπως συνέβαινε ατυχώς στο παρελθόν για όσες φορές επιχειρήθηκε.

Παρά την απερίφραστη υποστήριξη μας στην Πολιτική και Υπηρεσιακή απόφαση, δεν μπορούμε να μην στηλιτεύουμε και καταγγείλουμε δημοσίως, την απαράδεκτη συμπεριφορά στα πρόσωπα – συναδέλφους που αποχώρησαν άρον – άρον και με συνοπτικές διαδικασίες , μετακινούμενοι  χωρίς κανένα επιχειρησιακό – υπηρεσιακό σχεδιασμό, δημιουργώντας το αίσθημα της τιμωρίας σε όλους ανεξαιρέτως τους  μετακινηθέντες συναδέλφους .

            Εύλογα δημιουργούνται τα ερωτηματικά :

Στα πρόσωπα βρέθηκαν με δική τους ευθύνη ή πρωτοβουλία;  ή κατόπιν διαταγής της ίδιας υπηρεσίας που σήμερα τους «τιμωρεί».

Για πόσους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του παρελθόντος, αυτοί οι συνάδελφοι δεν χορηγήθηκαν ως «δωράκι » ή δεν έγιναν το «σκαλί» στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

Πόσοι εξ αυτών των Συναδέλφων δεν αποτέλεσαν τη «γέφυρα » της συναλλαγής με την εκάστοτε εξουσία.

Γιατί συλλήβδην  να θεωρηθούν και να αντιμετωπισθούν ως παρίες, αγνοώντας μεταξύ αυτών και σκληρά εργαζόμενους σε θέσης ευθύνης αλλά και εκείνους που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι ή φρουρώντας πρόσωπα.

 Δεν θα εγείραμε καμιά καταγγελτική διάθεση αν αυτοί συνάδελφοι δεν καλούνταν σε λίγα λεπτά να αποφασίσουν μεταξύ τριών υπηρεσιών σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους υπηρετούντες συναδέλφους.

Δεν θα υπήρχε η παραμικρή αγανάκτηση και πικρία  από μέρους τους αν μια υπηρεσιακή διαδικασία, τους έβλεπε σαν πρόσωπα και σαν αστυνομικούς, υπολογίζοντας τις δυνατότητες τους , την επιθυμία τους , την ηλικία τους , και μετά να τους τοποθετούσε στην νέα υπηρεσία τους. Μάλιστα, ανυπερθέτως, μια στοιχειώδης εκπαίδευση θα ενίσχυε και την αξιοπιστία του εγχειρήματος , αλλά κυρίως και ουσιαστικά θα επανέφερε τους συναδέλφους περισσότερο θωρακισμένους στα νέα τους καθήκοντα.

Ξεχάστηκε το γεγονός ότι αρκετά μεγάλος αριθμός που ανήκε στην υπηρεσία αυτή (5ο τμήμα  ΥΚΑ) δεν υπηρέτησε ποτέ σε πρόσωπα , αλλά εκτελούσε υπηρεσίες περιπολιών κυρίως . Παρά ταύτα μπήκαν και αυτοί στην κινητικότητα μαζί με τους υπόλοιπους του ιδίου τμήματος . Μάλιστα υπάρχουν αναφορές που λένε, ότι αρκετοί «επίλεκτοι» παρότι προερχόμενοι  από πρόσωπα, θα εξαιρεθούν της κοινής διαδικασίας και θα παραμείνουν στη διεύθυνση εξυπηρετώντας λειτουργικές ανάγκες!!

Μετά ταύτα επιβάλλεται  η επανεξέταση της όλης διαδικασίας, η επιστροφή των συναδέλφων της καταργηθείσας υπηρεσίας, στις οργανικές θέσεις τους  και η κατανομή τους σε υπηρεσίες με την ευκαιρία των εντός Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, ετησίων τακτικών μεταθέσεων.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger