Η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε το FBI να εξηγήσει γιατί άρχισε νέα έρευνα για την υπόθεση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία το ταχύτερο δυνατόν.

«Είμαι βέβαιη πως για ό,τι κι αν πρόκειται, δεν θα αλλάξει το συμπέρασμα στο οποίο το FBI είχε καταλήξει τον Ιούλιο», σημείωσε η υποψήφια.

«Είναι επιτακτική ανάγκη το Γραφείο να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα, χωρίς καμιά καθυστέρηση», πρόσθεσε. «Ο αμερικανικός λαός πρέπει να μάθει όλα τα γεγονότα αμέσως».

«Ο ίδιος ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν τα μηνύματα στα οποία αναφέρθηκε στην επιστολή του είναι σημαντικά ή όχι», ανέφερε η Κλίντον σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντε Μόιν, στην Άιοβα.

«Βρισκόμαστε 11 ημέρες πριν από αυτές που πιθανόν είναι οι σημαντικότερες εθνικές εκλογές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει στη χώρα. Οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να πληροφορηθούν όλα τα στοιχεία αμέσως», επέμεινε η Κλίντον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο μιας άσχετης έρευνας, όταν πράκτορες του FBI κατάσχεσαν συσκευές που ανήκουν σε μια στενή συνεργάτιδα της Κλίντον, τη Χιούμα Αμπεντίν, και τον σύζυγό της, Άντονι Ουάινερ.

Ο Ουάινερ, πρώην μέλος του Κογκρέσου που παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως είχε στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με άσεμνο περιεχόμενο, αντιμετωπίζει πλέον έρευνα του FBI, διότι φέρεται να είχε ανταλλάξει μηνύματα με μια 15χρονη.

Τα επίμαχα μηνύματα είχαν σταλεί από την Αμπεντίν στην Κλίντον από φορητό υπολογιστή που ανήκει στον Ουάινερ.

«Ακούσαμε τις φήμες», είπε η υποψήφια. «Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Γι’ αυτό το FBI έχει την ευθύνη να μας πει περί τίνος πρόκειται», συμπλήρωσε, επιπλήττοντας παράλληλα τον Τζέιμς Κόμεϊ διότι έστειλε επιστολή μόνο σε προέδρους επιτροπών του Κογκρέσου, οι οποίοι είναι όλοι Ρεπουμπλικάνοι, χωρίς η ίδια να έχει ενημερωθεί.

Ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, χαρακτήρισε «εκπληκτικό» το γεγονός ότι το FBI δημοσιοποίησε την επιστολή τόσο κοντά στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας.

«Ο διευθυντής οφείλει στον αμερικανικό λαό να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για το τι εξετάζει», τόνισε ο Ποντέστα.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger