Απίστευτη καταγγελία για Νίκο Κοτζιά και Νίκο Παππά με λαθραίους, μαύρο χρήμα και… δολοφονίες

Λαθρομετανάστες… Τι κρύβεται πίσω από την αδυναμία της κυβέρνησης για τους κατατρεγμένους της μοίρας όπως τους αποκαλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Η πονοψυχία τους ή μία γερή μπίζνα, που έχει μετατρέψει απλούς δημόσιους λειτουργούς σε εκατομμυριούχους;

Την ίδια ώρα, σε τι βαθμό εμπλέκονται οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Κοτζιάς και Παππάς;

Όχι, δεν τρελαθήκαμε, ούτε βλέπουμε φαντάσματα, όπως θα ήθελαν κάποιοι από τους κατσαπλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι την εφημερίδα «Μακελειό» και τους ανθρώπους της…

Μια άκρως σοβαρή καταγγελία για εν ενεργεία υψηλόβαθμο διπλωμάτη που υπηρετούσε για χρόνια σε πρεσβεία ασιατικής χώρας και χορηγούσε παράνομα έναντι 5.000 ευρώ βίζα εισόδου και παραμονής στη χώρα μας σε πολίτες του Μπαγκλαντές, της Ινδίας, του Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα, έρχεται να ταράξει τα νερά…

Ενώ η χώρα μαστίζεται από τους λαθραίους, ενώ η Ευρώπη μας κατηγορεί κατά καιρούς ότι με δική μας ευθύνη πέρασαν οι τζιχαντιστές στις χώρες όπου έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ο κ. Κοτζιάς ή είναι πολύ αφελής ή δε θέλει να κάνει κάτι.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το θέμα του παραπάνω υπαλλήλου, που έγκειται στην επίβλεψή του, από τις 27 Απριλίου 2016. Ωστόσο, δεν έχει κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, προκειμένου να εξετάσει αν και εφόσον ευσταθεί. Ίσως να είναι πολύ απασχολημένος, στέλνοντας μηνύσεις σε δημοσιογράφους…

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έφτασαν στο γραφείο μας, μέσω του δικηγόρου της καταγγέλλουσας (η οποία διατηρούσε συγγένεια με τον υψηλόβαθμό διπλωμάτη) κ. Σπύρου Αλφαντάκη, η υπόθεση διαβιβάστηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο για διερεύνηση.

Ωστόσο, από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία επίσημη εξέλιξη.

Το απίστευτο είναι ότι ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που πλέον υπηρετεί στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Στρασβούργο παρά την καταγγελία – φωτιά, όχι μόνο δεν εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα του προσάπτει αλλά του ανανέωσαν για ακόμη ένα χρόνο η θητεία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης αν και όπως λένε διπλωμάτες σπανίως ανανεώνεται η θητεία κάποιου μετά το πέρας της τετραετίας.

Και ρωτάμε, ποιος του ανανέωσε την άδεια; Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έχει ενημερωθεί για το θέμα, όπως φανερώνουν τα έγγραφα που έχουμε στην διάθεσή μας. Και όπως προκύπτει όχι μόνο δεν τον καθαίρεσε ως όφειλε (τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί αν τελικά ευθύνεται ή όχι), αλλά τον αναβάθμισε κιόλας.

Ο ρόλος του Νίκου Παππά

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος Σπύρος Αλφαντάκης, η καταγγέλλουσα δέχθηκε υποδείξεις με απώτερο σκοπό να κάνει πίσω στην καταγγελία της…

Οι υποδείξεις αυτές της έγιναν από τον πρόεδρο του υπηρεσιακού πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών  κ. Γεώργιου Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου, έχει όμως και μία άλλη ιδιότητα.  Έχει οριστεί και ως εισηγητής Σύμβουλος Επικρατείας για την εξέταση των τηλεοπτικών αδειών.


Διαβάστε, λοιπόν, πώς ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας Σπύρος Αλφαντάκης, αναφέρει την εμπλοκή του  κ. Παπαγεωργίου στο θέμα: «Ο δε εξ αυτών Σύμβουλος Επικρατείας, Παπαγεωργίου, ο ήδη ωρισμένος εισηγητής της Επιτροπής Αναστολών και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας εφ’ όλων των αιτήσεων αναστολής εκτελέσεως και αιτήσεως ακυρώσεως των αποφάσεων του κομμουνιστοσυμμορίτου προδότου και εγκληματίου υπουργού Παππάς, εν Αθήναις, τη 19.5.2016, περί ώρας 13:15, κατά παράβασιν του καθηκόντος της υπηρεσίας του, ετηλεφώνησεν και εζήτησεν την καταγγέλλουσαν εις το γραφείο του δικηγόρου της (!), και ταύτης συμπτωματικώς ευρισκομένης εκεί, της είπεν μεταξύ άλλων (και την…προειδοποίησεν) επί λέξει «…να έχει υπ’ όψιν της ότι μπορεί να μηνυθή..» (!), ότι «…το  κείμενο της αναφοράς της έχει γραμματικά λάθη..» (!), ότι «…δεν είναι δυνατόν να μην εγνώριζε τι γινόταν στο σπίτι της..» (!) και ότι «…πολλά ζευγάρια σκοτώνονται.. αλλά δεν έπρεπε να προβή σε τόσο σοβαρή καταγγελία..»!


Από απλός υπάλληλος… εκατομμυριούχος

Σύμφωνα με την καταγγελία η περιουσία που διαθέτει ο συγκεκριμένος διπλωμάτης στο όνομα του είναι υπαρκτή και αποκτήθηκε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του σε συγκεκριμένο πόστο. «Μετέτρεψε τα χρήματα που προέρχονται από την εγκληματική δραστηριότητα σε κινητή αλλά κυρίως ακίνητη περιουσία εμπορικής αξίας που ξεπερνά τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε τις αμοιβές των συμβολαιογράφων, των φόρων και άλλων εξόδων. Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την προέλευση της περιουσίας και να αποφύγει την πληρωμή των αναλογούντων φόρων έκρυβε την εμπορική αξία» αναφέρει ενώ στις επόμενες γραμμές υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποκτήσει την περιουσία αυτή από το μισθό και τα επιδόματα που ελάμβανε.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία ο διπλωμάτης αγόρασε μεζονέτα στα βόρεια προάστια που του στοίχισε 450.000 ευρώ την οποία στη συνέχεια πούλησε έναντι του τιμήματος των 600.000 ευρώ. Πολυτελή εξοχική κατοικία σε νησί του Σαρωνικού έναντι του ποσού των 198.000 ευρώ η οποία πουλήθηκε μαζί με τα έπιπλα και τον εξοπλισμό 240.000 ευρώ. Αμέσως μετά αγόρασε τριώροφη μονοκατοικία στην Κηφισιά που η αξία της αγγίζει το 1.5 εκατομμύριο ευρώ, εξοχική κατοικία σε νησί του Σαρωνικού έναντι 600.000 ευρώ και βίλα που διαθέτει ακόμη και γήπεδο ποδοσφαίρου σε περιοχή της Πελοποννήσου έναντι μισού εκατομμυρίου ευρώ. Και όλα αυτά, με το μισθό του διπλωματικού υπαλλήλου και ένα δάνειο που πήρε ύψους 200.000 ευρώ. Φυσικά, όλη η ακίνητη περιουσία περιγράφεται αναλυτικά και με λεπτομέρειες στην καταγγελία για το πως και πότε αποκτήθηκε ενώ η νομικός περιγράφει και το πόσο δηλώθηκαν τα ακίνητα για να γλιτώσει τους φόρους.

Στην καταγγελία, εκτός από το όνομα του υψηλόβαθμου κρατικού υπλλήλου υπάρχουν και άλλα ονόματα του διπλωματικού σώματος που η καταγγέλλουσα  υποστηρίζει ότι εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση, μεταφέροντας μάλιστα και διαλόγους για το πως στηνόταν το μεγάλο κόλπο.


Και μία δολοφονία

Σε μία συζήτηση που κρυφάκουσε η καταγγέλλουσα από τη σοφίτα της βίλας στην Κηφισιά, ο διπλωμάτης φέρεται μιλώντας με τον πατέρα του να αναφέρεται και στην περίπτωση ενός αλλοδαπού διπλωματικού υπαλλήλου που υπηρετούσε σε χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και βρέθηκε δολοφονημένος στα Αραβικά Εμιράτα. Όπως περιγράφει στην αναφορά, είπε στον πατέρα του «Τον δολοφόνησαν επειδή δεν πρόσεχε τα λόγια του και μιλούσε πολύ. Ένα αυτοκίνητο πέρασε από πάνω του και αφού τον πάτησε γύρισε πάλι και τον ξαναπέρασε από πάνω δεύτερη φορά και τελείωσε. Και επισήμως είπαν πως ήταν ατύχημα…».

Η ίδια κάνει λόγο για ποσά που μεταφέρονταν με σκάφη ανοικτά του Σαρωνικού.

Σ.Σ. Πού στο Σαρωνικό; Μήπως στην Αίγινα;

Επίσης, μιλά και για κρύπτες που φυλάσσονταν τα μαύρα λεφτά στη βίλα της Κηφισιάς. Λέει δε, πως ο διπλωμάτης είχε αναθέσει στον πατέρα του να φυλάει και να ελέγχει τα χρήματα που έκρυβε στο σπίτι. Όπως περιγράφει με το πρόσχημα ότι θα επισκεύαζαν τα υδραυλικά στο υπόγειο playroom της βίλας στην Κηφισιά, έσκαψαν τον τοίχο και έφτιαξαν ειδική κρύπτη για να φυλάνε τα χρήματα. Αναφέρεται μάλιστα και σε ένα συμβάν που ουσιαστικά έκανε τον  διπλωμάτη να αποφασίσει να φτιάξει την ειδική κρύπτη. Όπως λέει, ο αδερφός του είχε πάει διακοπές με τη γυναίκα του στο νησί του Αργοσαρωνικού στη βίλα του διπλωμάτη και ανοίγοντας ένα συρτάρι στην κρεβατοκάμαρα βρήκε διπλωμένες δεσμίδες 20.000 ευρώ. Όταν εκείνος έμαθε από τον πατέρα του για την ανακάλυψη του αδερφού του, άρχισε να φωνάζει στον πατέρα του να είναι προσεκτικότερος και διακριτικότερος με τα χρήματα.

Όπως αναφέρει στο υπόμνημα του προς τον κ. Παπαγγελόπουλο ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας: «Απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει, ότι θα έχει και εκείνη την τύχη του διπλωματικού υπαλλήλου που βρέθηκε δολοφονημένος στα Αραβικά Εμιράτα, ότι πίσω και πάνω από αυτόν είναι κύκλωμα που φθάνει πολύ ψηλά και εξαφανίζει σαν κουνούπια ανθρώπους σαν και εκείνη αν κάνει καταγγελία. Θα την πατήσουν για την πλάκα τους και το κύκλωμα την παρακολουθεί και γνωρίζει διαρκώς που βρίσκεται. Ο ίδιος έλεγε ότι γνωρίζει υψηλόβαθμους δικαστικούς και όχι πρωτοδίκες μπανάλ…».



ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger