Θρίλερ σήμερα το μεσημέρι νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Onalert.gr αμερικανικό αεροσκάφος F-15 εξέπεμψε emergency και προσγειώθηκε με συρματόσχοινο στη Σούδα!

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη μια και μισή το μεσημέρι, όταν ζευγάρι αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-15 προερχόμενο από την αμερικανική βάση «Μόρον» που βρίσκεται στη νότια Ισπανία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου νότια της Κρήτης.

Το αεροσκάφος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Σούδα. Αμέσως στην 115 πτέρυγα Μάχης σήμανε συναγερμός.

Ο πιλότος του F-15 είχε αναφέρει πρόβλημα στα υδραυλικά. Το αεροδρόμιο «σηκώθηκε στο πόδι» και ετοιμάστηκαν για προσγείωση.

Το αεροσκάφος που είχε εκπέμψει το σήμα κινδύνου προσγειώθηκε στις 13:50 και όπως λέγεται στην αεροπορική ορολογία «έκανε εμπλοκή στο συρματόσχοινο». Δηλαδή επειδή δεν λειτουργούσαν τα φρένα, του έβαλαν το συρματόσχοινο για να μπορέσει να φρενάρει.

Όταν απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την πίστα, προσγειώθηκε και το ζευγάρι του. Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Σούδα μέχρι να επισκευαστεί.

Εξαιτίας του περιστατικού, σημειώθηκε καθυστέρηση σε αεροσκάφος της Ryanair που πετούσε από την Αθήνα με προορισμό τα Χανιά, ενώ και η πτήση της Easyjet από το Λονδίνο κατευθύνθηκε προσωρινά προς την Αθήνα.

makeleio.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger