Πηγή: CNN Greece


Εξηγήσεις για τους λόγους που έκανε χρήση χημικών, χωρίς να έχει δοθεί εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων, κατά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού, έδωσε αργά χθες το βράδυ ο αστυνομικός της διμοιρίας που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο αστυνομικός είπε ότι τη στιγμή που οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να κουνάνε το λεωφορείο που βρισκόταν κάθετα στο δρόμο, φοβήθηκε ότι θα αναποδογύριζαν το βαρύ όχημα και θα καταπλάκωνε ή συνταξιούχους ή αστυνομικούς.
«Κουνούσαν τόσο δυνατά το λεωφορείο που κάποια στιγμή πίστεψα ότι θα έχουμε θύματα. Έκανα μικρή χρήση της φυσούνας με τα χημικά για να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι από το λεωφορείο και να σταματήσει η ένταση. Πιστεύω ότι έπραξα το καλύτερο τη δεδομένη στιγμή για να μην έχουμε θύματα, είτε από τους συγκεντρωμένους που ήταν από τη μια πλευρά του λεωφορείου είτε από τους αστυνομικούς που ήταν από την άλλη πλευρά».
Αυτά αναφέρει ο αστυνομικός που κλήθηκε σε απολογία μετά και τη διαταγή για ένορκη διοικητική εξέταση η οποία ανατέθηκε σε ταξίαρχο της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης.
Η έρευνα θα έχει ρυθμούς κατεπείγοντος και θα πάρουν καταθέσεις από τους αστυνομικούς της διμοιρίας που ήταν στο σημείο, από τον επικεφαλής των μέτρων της αστυνομίας που βρισκόταν στην Ηρώδου Αττικού αλλά και από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων την ώρα της συγκέντρωσης, για να διαπιστωθεί επακριβώς τι εικόνα είχαν για το περιστατικό και τι εντολές είχαν δώσει στους αστυνομικούς.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger