Παραπάνω πληροφορίες για τις ακριβείς ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει επέλεξε να μην δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν.  

Η δήλωση του άφησε πολλά ερωτηματικά για «εναλλακτική λύση», σε περίπτωση που τελικά η Άγκυρα δεν συμπεριληφθεί στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της πόλης – προπυργίου για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.
Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για τις ακριβείς ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει, αν τελικά δε γίνει δεκτό το αίτημα του.
«Η Τουρκία θα κάνει το επόμενο διάστημα γνωστή στη διεθνή κοινότητα την επιθυμία της να λάβει μέρος στην επιχείρηση του Διεθνούς Συνασπισμού στη Μοσούλη», διαμήνυσε σήμερα 14/10 από το Ικόνιο.
Θυμίζουμε πως πριν 3 ημέρες Erdogan απηύθυνε βαρείς χαρακτηρισμούς προς τον πρωθυπουργό του Ιράκ, με αφορμή την επικείμενη επιχείρηση στη Μοσούλη.
«Δεν είσαι ομόλογός μου, δεν είσαι του επιπέδου μου, της αξίας μου και της ποιότητάς μου.
Δεν έχουν καμία σημασία οι φωνές σου από το Ιράκ.
Εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε.
Μην ξεπερνάς τα όριά σου», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για τον Haider al-Abadi.
Μάλιστα, σχετικά με τις ενοχλήσεις του Ιρακινού πρωθυπουργού για την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Bashiqa, ο Erdogan είχε υπενθυμίσει πως επί εποχής του πρωθυπουργού Davutoglu η ίδια η Βαγδάτη είχε ζητήσει από τη χώρα να δημιουργήσει τη βάση στην περιοχή.
«Τώρα λέει να αποχωρήσουμε.
Ο στρατός της Τουρκίας δεν έχει χάσει την ποιότητά του σε βαθμό που να παίρνει οδηγίες από σας.
Θα συνεχίσουμε να πράττουμε τα δέοντα, όπως κάναμε μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger