Με ρυθμούς κατεπείγοντος άρχισε η ένορκη διοικητική εξέταση, που ζήτησε να γίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον, χωρίς την εντολή του κέντρου επιχειρήσεων, έκανε χρήση χημικών κατά των συνταξιούχων που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη έχει εντοπιστεί ο αστυνομικός που τόσο από τις φωτογραφίες και τα βίντεο όσο και από τις μαρτυρίες των συναδέλφων του φαίνεται να είναι αυτός που έκανε χρήση της φυσούνας με τα χημικά και αυτή την ώρα δίνει τις δικές του εξηγήσεις στους ανώτερους του.
Όπως είπαν στο CNN Greece ανώτερα στελέχη της ΕΛΑΣ, στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ υπήρχε ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος όμως ποτέ δεν έδωσε εντολή να σταματήσουν με αυτό τον τρόπο τους συνταξιούχους.
"Μας ανέφεραν για το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν καταφέρει να σπάσουν τρεις σειρές με αστυνομικούς για να προχωρήσουν στην Ηρώδου Αττικού αλλά ποτέ δεν δώσαμε εντολή να γίνει χρήση της φυσούνας με τα χημικά για να σταματήσουν τα άτομα.." υποστηρίζει ο ανώτερος αξιωματικός.
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής έδωσε διορία μέχρι το βράδυ στον προϊστάμενο των μέτρων τάξης να του δώσει πλήρη εικόνα αλλά και τις εξηγήσεις του αστυνομικού.
Η αντίδραση το πρωί του Νίκου Τόσκα μόλις ενημερώθηκε για τα όσα γίνονται στη συγκέντρωση των συνταξιούχων ήταν κάτι παραπάνω από οργισμένη και ζήτησε αμέσως εξηγήσεις για να ακολουθήσει και η ανακοίνωση του για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.
"Αυτό δεν σημαίνει ότι καλύπτει λάθη και παραλήψεις της φυσικής ηγεσίας,.." έλεγαν στο CNN Greece άτομα από το περιβάλλον του υπουργού " απλά περιμένει ψύχραιμα το πόρισμα της ΕΔΕ .." συμπλήρωναν.

cnn.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger