Ένας μάρτυρας που για χρόνια κρατούσε το στόμα του κλειστό και όπως φαίνεται γνωρίζει καλά κρυμμένα μυστικά για την υπόθεση του μικρού Μπεν στην Κω, αποφάσισε να μιλήσει τώρα στους αστυνομικούς που διενεργούν τις έρευνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», το συγκεκριμένο άτομο διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, ο οποίος φέρεται να σκότωσε άθελά του τον Μπεν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο χωράφι όπου έχουν επικεντρωθεί σε πρώτο στάδιο οι έρευνες.

Με βάση τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με το μάρτυρα-κλειδί, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όσα γνωρίζει.

Όπως σημειώνεται, ο ίδιος πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να μιλήσει.

Είπε δε, πως δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα.
«Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», είπε στο «Έθνος της Κυριακής» αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

Όπως φαίνεται, κίνητρο για να μιλήσει απετέλεσε το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο και θέλησε τώρα να βοηθήσει τη μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του Μπεν, το κόστος των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 1 εκατ. λίρες, συμμετέχει ενεργά και ένας Έλληνας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ.

Πρόκειται για τον 36χρονο Θανάση Φουρλή, ο οποίος είπε στο «Εθνος της Κυριακής»: «Όταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά προσφέρθηκα να συνδράμω στον νέο κύκλο ερευνών. Έστειλα e-mail στον υπεύθυνο της επιχείρησης λέγοντας ότι εάν θέλουν βοήθεια προσφέρομαι να βοηθήσω γιατί μιλάω την ελληνική γλώσσα και έχοντας εργαστεί στο νησί της Κω γνωρίζω την τοπική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον 36χρονο Έλληνα ερευνητή στο Α.Τ. του Νότιου Γιορκσάιρ, η ενασχόληση με την εξαφάνιση του Μπεν, που αγνοείται εδώ και 25 χρόνια, δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Η εργασία μας είναι δύσκολη πνευματικά και σωματικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα λύσουμε το μυστήριο και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε», τονίζει.



ΠΗΓΗ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger