Στη μηχανή που είχε εντοπιστεί στον τόπο της εκτέλεσης των Φουντούλη και Καπελώνη βρέθηκε DNA. Η αντιτρομοκρατική ψάχνει στον περίγυρο Μαζιώτη.

Έψαξαν στο ιατρικό αρχείο του Αντώνη Σταμπούλου και ρώτησαν μάρτυρες για να να διαπιστώσουν αν είχε πρόβλημα βάδισης που θα τον συσχέτιζε με τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής. 

Την ώρα που η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε συγκέντρωση στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στη μνήμη των δύο δολοφονημένων μελών της, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, αξιωματικοί της αστυνομίας δηλώνουν πως το μοναδικό σοβαρό στοιχείο που έχουν ένα χρόνο μετά τη διπλή δολοφονία είναι ένα αταυτοποίητο «μίγμα» DNA.

ΕΛ.ΑΣ.: Κάτω από τη σέλα το DNA

Οπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το DNA βρέθηκε κάτω από τη σέλα της μοτοσικλέτας μάρκας HONDA Africa Twin.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζονται ότι αυτό το γενετικό υλικό ανήκει στον δράστη με το «ιδιαίτερο βάδισμα», που πυροβόλησε 13 φορές εναντίον των θυμάτων και στον συνεργό του που παρείχε κάλυψη τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης.

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είχε κλαπεί τα ξημερώματα στις 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας. Βρέθηκε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σημείο της διπλής δολοφονίας.

Οι δράστες είχαν επιχειρήσει να την «ποντίσουν» μέσα στα νερά του ρέματος της «Χελιδονούς», σε σημείο κοντά στην οδό Κρεστένων, περίπου 200 μέτρα απόσταση από τη συμβολή της με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής. Είχαν αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας της ΖΥΧ 668, που είχαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, και την μπαγκαζιέρα, που επίσης «φορούσαν» όταν προσέγγισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

 Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έλαβαν δείγματα γενετικού υλικού από τον ιδιοκτήτη και τους «νόμιμους αναβάτες» της, όπως και από τους μηχανικούς, που προέβαιναν στη συντήρησή της.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξωτερικά της μοτοσικλέτας δεν φαίνεται να εντόπισαν «ύποπτο» γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, κάτι που δικαιολογείτο από το χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών που είχαν περάσει από την κλοπή της έως και τη χρησιμοποίησή της στην επίθεση.

Στη συνέχεια άρχισαν να «διαλύουν» το δίτροχο. Σε σημεία κάτω από τη σέλα και κοντά στην μπαταρία της μοτοσικλέτας ανίχνευσαν ποσότητες γενετικού υλικού τουλάχιστον δύο ατόμων.

«Τους πρόδωσε το φόρτισμα της μπαταρίας»

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι «κλέφτες» της μοτοσικλέτας, ήθελαν να την κρατήσουν... ετοιμοπόλεμη και ενεργή.

Πιθανολογούν ότι «φόρτιζαν» τακτικά την μπαταρία της προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τους μείνει από ηλεκτρικά, κάτι που φαίνεται να τους έκανε «απρόσεκτους». Οι ίδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι αυτό το «μίγμα» DNA ανήκει στους δράστες της διπλής δολοφονίας.


Τα συγκεκριμένα δείγματα γενετικού υλικού συγκρίθηκαν με όσα υπήρχαν στη μικρή τράπεζα δεδομένων των εγκληματολογικών εργαστηρίων χωρίς να υπάρξει ταυτοποίηση. Το ίδιο έγινε και με όσους κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση, χωρίς και σε αυτή την περίπτωση να υπάρξει ταυτοποίηση.

Αντίστοιχη έρευνα ταυτοποίησης είχε γίνει με γενετικό υλικό του 31χρονου, γνωστού με το προσωνύμιο «Πιτσίλας», ο οποίος είχε κριθεί ύποπτος για πιθανή συμμετοχή, χωρίς και σε εκείνη την περίπτωση να υπάρξει ταυτοποίηση που να τον εμπλέκει με το διπλό έγκλημα.

Ακόμη και μετά τη δολοφονία του τον Μάιο του 2014 έξω από ταχυφαγείο στον Κορυδαλλού, τα αρμόδια στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δήλωναν πως δεν υπήρχε στοιχείο που να τον εμπλέκει με τους επικηρυγμένους με 1.000.000 ευρώ, δράστες της διπλής δολοφονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τη σύλληψη του επιχειρησιακού «υπαρχηγού» του Νίκου Μαζιώτη, όπως λένε, Αντώνη Σταμπούλου, ερεύνησαν τον... ιατρικό του φάκελο για να διαπιστώσουν αν το επίμαχο χρονικό διάστημα κοντά στην 1η Νοεμβρίου 2013, είχε πρόβλημα βαδίσματος...

 Από αυτή την έρευνα δεν προέκυψε τέτοιο πρόβλημα «βάδισης», σαν και εκείνο του δράστη της διπλής δολοφονίας, ούτε από ιατρικό αρχείο, ούτε από μαρτυρικές καταθέσεις ατόμων που έβλεπαν τακτικά τον Αντώνη Σταμπούλο εκείνο το χρονικό διάστημα.

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν πως αυτή η ενέργεια έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε άτομα του «κύκλου Μαζιώτη». «Εμείς επιμένουμε ότι είναι κάποιο ''Σεχτο-πύρηνο"».

Κάποιος που κινήθηκε ανάμεσα σε Σέχτα και Πυρήνες, "συνεργαζόμενος" με τον Επαναστατικό Αγώνα. Δεν ήταν η πρώτη του φορά. Είναι κάποιος που το είχε κάνει ξανά» δηλώνουν οι ίδιοι αξιωματικοί. Επισημαίνουν επίσης, πως ακόμη και η προκήρυξη της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη έχει κοινά χαρακτηριστικά με τουλάχιστον τρία κείμενα που είχαν συντάξει Μαζιώτης και Ρούπα, αναφορικά με το νεοναζιστικό μόρφωμα.  

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger