Τουλάχιστον 36 παιδιά είναι νεκρά στην Συρία και πάνω από 50 υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις μετά τον εμβολισμό για την ιλαράς, από οργάνωση υπό την αιγίδα  του ΟΗΕ στα βόρεια της Συρίας, αναφέρει σχετικό άρθρο.


Οι γιατροί στα ιατρεία στις πόλεις Jirjanaz και Maaret al-Nouman στη βορειοανατολική επαρχία της Ιντλίμπ αναφέρουν ότι τα παιδιά άρχισαν να πέφτουν σαν τις «μύγες» άρρωστα λίγο μετά τον εμβολιασμό τους.

Η μονάδα μαζικού εμβολιασμού ήταν μέρος ενός υψηλού προφίλ διεθνούς προγράμματος  για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας από μια ενδεχόμενη επιδημία ιλαράς.

Οι εκθέσεις σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που υποφέρουν ποικίλουν και αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσαν ότι η απώλεια  ζωής στα παιδιά ήταν εκτεταμένη, και αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό και για τα υπόλοιπα  παιδιά.

Η κυβέρνηση της συριακής μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, η οποία ελέγχει την περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ, είχε διευθύνει το πρόγραμμα με διεθνή στήριξη. Το σχέδιο εμβολιασμού έχει διακοπεί, μετά από σχετική ανακοίνωση.

Οι γονείς κατηγορούν τώρα την επαναστατική κυβέρνηση και τις
υγειονομικές αρχές για πλήρη αποτυχία στην ορθή αποθήκευση των εμβολίων, και  στην μη εκτέλεση του εμβολισμού έγκαιρα, μιας και πολλά από τα εμβόλια είχαν λήξει.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της  συριακής αντιπολίτευσης αρνήθηκαν τις κατηγορίες για αμέλεια, λέγοντας ότι τα εμβόλια όπως τα πήραν από την Unicef έτσι τα χορήγησαν. Επίσης τόνισαν ότι  η ίδια παρτίδα χορηγήθηκε με επιτυχία 60.000 μαθητές σε 30 τοποθεσίες κατά τις τελευταίες ημέρες.

«Είναι πολύ κακό. Οι αριθμοί των νεκρών  έχουν ανέλθει  στα 36 άτομα. Τα παιδιά πεθαίνουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Daher Zidan  συντονιστής της ιατρικής φιλανθρωπίας Uossm. «Πιστεύουμε ότι θα χειροτερέψει.».


Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για δοκιμή νέου εμβολίου σε αθώα παιδιά; Αυτό θα το μάθουμε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα από την  λήξη του πολέμου στην Συρία.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger