Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όσοι κατηγορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες ότι διακατέχονται από ισλαμοφοβία και ότι είναι ρατσιστές, καλά θα κάνουν να ενημερώνονται τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα φαντάζονται και ίσως έτσι κατανοήσουν και την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται, ο ίδιος ο θρησκευτικός αρχηγός της Τουρκίας, ο αρχιμουφτής Μεχμέτ Γκιορμέζ, κατήγγελλε με έντονο τρόπο ότι στην υποτιθέμενη πιο προοδευτική χώρα της Ευρώπης, της Σουηδία, υπάρχει έντονος αντιισλαμικός ρατσισμός και το πιο εντυπωσιακό, τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί 21 (!!!) επιθέσεις σε μουσουλμανικά τζαμιά τα οποία έχουν πυρποληθεί από εξοργισμένους Σουηδούς. Μάλιστα.

Ο Μεχμέτ Γκιορμέζ σε δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο ανέφερε ότι εξαπλώνεται επικίνδυνα η ισλαμοφοβία στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια από τις πιο φιλελεύθερες χώρες, όπως είναι η Σουηδία, όπου η κατάσταση έχει αρχίσει και εκτραχύνεται σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Βέβαια δεν μας λέει τίποτα για τις προκλήσεις των ίδιων των μουσουλμάνων που έχουν έρθει στην Ευρώπη και για την επιμονή τους να επιβάλλουν τα ισλαμικά τους πρότυπα αντι να προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι Σουηδοί, παρόλο που διακρίνονται από την μετριοπάθεια τους, έφτασαν φαίνεται στο απροχώρητο και αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο.

Αυτά για να ξέρουμε τι γίνεται και εδώ και τι μπορεί να γίνει και στην χώρα μας όπου κάποιοι φιλοδοξούν να την γεμίσουν με τζαμιά.





ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger