Η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού αλυτρωτικού περιεχομένου προς τη χώρα μας από κρατικούς υπαλλήλους της Αλβανίας, εκτός από ποινικές, έχει αναμφίβολα και διπλωματικές προεκτάσεις τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

H Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη κι ο Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών, βουλευτής Ρεθύμνης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σχετικά με τη σύλληψη από τις ελληνικές Αρχές υπαλλήλων του αλβανικού Υπουργείων Εξωτερικών, που διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό αλυτρωτικού περιεχομένου στη χώρα μας.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού αλυτρωτικού περιεχομένου προς τη χώρα μας από κρατικούς υπαλλήλους της Αλβανίας, εκτός από ποινικές, έχει αναμφίβολα και διπλωματικές προεκτάσεις, εξαιτίας της υπηρεσιακής ιδιότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ζητάμε από τον Υπουργό Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, ώστε να αναδείξει τις επιπτώσεις αυτής και παρόμοιων ενεργειών στην ομαλή πορεία των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος.

Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δυο χωρών προϋποθέτουν, πριν απ’όλα, το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες διευκρινήσεις από πλευράς Αλβανίας, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και αναπάντητα ερωτήματα, που θα οδηγήσουν σε επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».

Η τακτική δικάσιμος των δύο συλληφθέντων έχει οριστεί για σήμερα 18 Νοεμβρίου.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger