Μια εξαιρετικά άσχημη εξέλιξη για το ισοζύγιο ένοπλης ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας σημειώθηκε πριν από λίγο, με το κρατικά ελεγχόμενο πρακτορείο ειδήσεων Interfax να μεταδίδει τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα των ρωσικών αμυντικών εξαγωγών, του Αλεξάντερ Φόμιν, ότι «Ρωσία και Τουρκία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την άμεση πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων στην Τουρκία".

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο, Ρωσία και Τουρκία έχουν ψηλάστην ατζέντα των συζητήσεων των αρμόδιων επιτροπών τους την προμήθεια από την δεύτερη των κορυφαίων αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων ρωσικής παραγωγής, ακόμα και για το σχετικό πρόγραμμα προμήθειας αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας T-LORAMIDS.

Την ανακοίνωση της έναρξης των συζητήσεων για την προμήθεια του αντιπυραυλικού/αντιαεροπορικού συστήματος την έκανε  ο ίδιος προϊστάμενος της ρωσικής υπηρεσίας αμυντικής-τεχνικής συνεργασίας ROSOBORONEXPORT και υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Α.Φόμιν.

«Τα νέα αντιαεροπορικά συστήματα της Ρωσίας είναι ικανά να αναχαιτίζουν πυραύλους σε μεγάλες αποστάσεις ακόμα και τα Buk-Μ2/3 ,πόσο δε μάλλον τα ισχυρότερα S-300/-400. Αυτά συζητάμε να τους προμηθεύσουμε. Μιλάμε για αντιαεροπορικά/αντιβαλλιστικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας».

Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες  ΕΔΩ ...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger