Αξιολόγηση, χρέος και εθνικά θέματα σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του πρωθυπουργού
Εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη πολιτική που ο ίδιος επέλεξε να εφαρμόσει, υπακούοντας στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών, είναι πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιδοθεί σε νέο κύμα επικοινωνιακής αντεπίθεσης, ενώ σταδιακά μπαίνει σε αυτή τη μάχη και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά την επίσημη εκδοχή, το σενάριο των εκλογών δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ωστόσο, όλα τελούν υπό την αίρεση των υποχωρήσεων που θα αναγκαστεί να κάνει προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.
Με τον τρόπο αυτό, μπαίνει αναπόφευκτα στο τραπέζι ο εκλογικός σχεδιασμός. Το... ξεστόμισε άλλωστε και ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Τετάρτη, όταν είπε στους βουλευτές του ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση «ενδεχομένως θα οδηγούσε και σε εκλογές».

Ήδη υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βγήκαν... παγανιά στα τηλεοπτικά πάνελ μιλώντας πάλι για δήθεν «κόκκινες γραμμές» και για μέτρα που δεν μπορούν να ανεχθούν, αφήνοντας αιχμές κατά των δανειστών.
Η αλήθεια είναι όμως πως η συζήτηση για 4ο μνημόνιο έχει ανοίξει για τα καλά και στο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τρόπους για να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα το θέμα επικοινωνιακά. Γνωρίζουν άλλωστε πως ακόμα ένα μνημόνιο θα σημάνει το πολιτικό τέλος τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και του Αλέξη Τσίπρα.
Τι θα κάνει λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ;
Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πάντως έχουν ήδη πάρει τα ημερολόγια και κοιτούν για πιθανή ημερομηνία εκλογών.
Επιπλέον, παράμετρο καθοριστική για τις εξελίξεις αποτελούν οι εκλογικές αναμετρήσεις ανά την Ευρώπη, αλλά και οι εξελίξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο. Οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν ενταθεί ενώ, οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν δίνουν περιθώρια για παρατεταμένη πολιτική αστάθεια.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι εκρηκτικό και είναι προφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κατάσταση. Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές και ικανές να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα.



ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger