Σε μια συγκλονιστική περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στην υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προσφεύγει η γυναίκα πολιτικός, που παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού!

Πρόκειται για την πρώην υποψήφια βουλευτή των ΑΝΕΛ, Όλγα Γιάννη, η οποία κατήγγειλε στο ereportaz τον πρόσφατο εφιάλτη που έζησε στο υπόγειο τούνελ που οδηγεί στο ΣΕΦ.


Περπατώντας όπως αναφέρει η ίδια, στη διάβαση που προορίζεται για τους πεζούς έξω από το ΣΕΦ για να πάει σε συνέδριο του κόμματος των ΑΝΕΛ, βρέθηκε μπροστά σε μια ομάδα εννέα νεαρών ατόμων πακιστανικής καταγωγής που την παρενόχλησαν. «Πλησιάζοντας προς το μέρος τους – καταγγέλλει- δεν περίμενα αυτή την τρομακτική εξέλιξη». Με σπαστά ελληνικά, οι νεαροί άνδρες ηλικίας από 19 έως 25 ετών, άρχισαν να της κάνουν προκλητικά και χυδαία σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση.

Ήταν ήδη όμως πολύ αργά για να γυρίσει πίσω. Με τον φόβο να την έχει κυριεύσει άρχισε να τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορούσε ώστε να τους αποφύγει. Μάταια όμως. Το βήμα τους ήταν πιο γοργό και η πρώην υποψήφια Βουλευτής και δημοσιογράφος, φορώντας ψηλά παπούτσια δεν μπορούσε εύκολα να τους αποφύγει. Εκείνοι την περικύκλωσαν και της τράβηξαν βίαια το σακάκι που φορούσε με αποτέλεσμα να της το σκίσουν, αφαιρώντας παράλληλα και την ζώνη της. Ένας από τους δράστες, της είπε μάλιστα «Είσαι πιο καλά έτσι».

Η κ. Γιάννη φώναξε αλλά ήταν μάταια η προσπάθεια της γιατί προφανώς δεν μπορούσε να την ακούσει κανείς στον υπόγειο  αυτό διάδρομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπόγειος χώρος είναι πολύ σκοτεινός καθώς υπάρχει έλλειψη επαρκούς φωτισμού αλλά και φυλάκων που να μπορούν να προστατεύουν τους πολίτες.

Το μόνο που μπόρεσε να σκεφτεί η κ. Γιάννη εκείνη τη στιγμή, ήταν να πετάξει μακριά το πορτοφόλι της, μέσα στο οποίο είχε μερικά χρήματα ώστε να τους αποσπάσει την προσοχή και να μπορέσει να τους απομακρύνει. Για καλή της τύχη η κίνηση της αυτή, ήταν και η σανίδα σωτηρίας της. Γλύτωσε έτσι τον βιασμό ή ακόμα και πολύ χειρότερα σενάρια.

Οι δράστες της αιφνιδιαστικής επίθεσης έμειναν πίσω ψάχνοντας το πορτοφόλι.

Δεν είχε έρθει όμως το τέλος για την περιπέτεια της.


Η διάβαση στο ΣΕΦ


Προχωρώντας προς τα έξω, βλέπει μπροστά της μια παρέα Ελλήνων αυτή τη φορά, όπως αφηγείται η ίδια, και προσπαθεί να τους καλέσει σε βοήθεια υπό τον φόβο μήπως την ξαναπλησιάσουν οι άγνωστοι που της επιτέθηκαν προηγουμένως. Όμως για δεύτερη φορά ήταν άτυχη, καθώς βρέθηκε μπροστά σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών που της ζήτησαν χρήματα.

Απεγνωσμένη, καθώς δεν ήξερε τον χώρο καθώς ερχόταν απευθείας από την Θεσσαλονίκη, καταφέρνει μετά από 40 κύματα, να φτάσει στο συνέδριο του κόμματος και να καταγγείλει στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους το συμβάν.

Μέσα από αυτό το περιστατικό θέλησε να επιστήσει την προσοχή σε  όσους κάνουν το λάθος (όπως αποδείχτηκε), να περάσουν μόνοι και κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών σε υπόγειες διαβάσεις αλλά και να καταγγείλει την πολιτεία για την έλλειψη αστυνόμευσης και μέτρων κατάλληλων για τον φωτισμό αυτών των επικίνδυνων  χώρων. 

Ερωτηματικά
To γεγονός από μόνο γεννά πολλά ερωτηματικά καθώς σε απόσταση λίγων μέτρων βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο του κόμματος της συγκυβέρνησης. Είναι απορίας άξιο εάν οι διοργανωτές του Συνεδρίου των ΑΝΕΛ είχαν φροντίσει για την ομαλή μετάβαση των στελεχών και των φίλων του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και ευτυχώς -για όλους- που η μοναδική απώλεια της κα Γιάννη είναι το πορτοφόλι με τα μετρητά...

πηγή: ereportaz.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger