Οι σεισμοί στο Κιλκίς τις τελευταίες μέρες, ανησύχησαν τους κατοίκους, αλλά τώρα προβληματίζουν και τους επιστήμονες.

Οι σεισμοί ωστόσο συνεχίζουν και επιμένουν σε Ιωάννινα και Κιλκίς κάτι που σπάνια συναντάτε σε σεισμούς στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε τέτοια μεγέθη.. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί στο Κιλκίς προβληματίζει έντονα τους πάντες...

Η γη άρχισε να κουνιέται και πάλι στη Θεσσαλονίκη μετά από σεισμό που σημειώθηκε και πάλι κοντά στην περιοχή του Κιλκίς. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας η νέα δόνηση έχει μέγεθος 4,7 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Ψυχραιμία συνιστά στους πολίτες ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμολόγος Γιώργος Δρακάτος, όσον αφορά στις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και 7 Ρίχτερ που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοί του σεισμολόγοι.

Μάλιστα ο κ. Δρακάτος τόνισε πως θα πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις Αρχών και Φορέων και όχι να ακούει κάθε σεισμολόγο που εκφράζει μια προσωπική άποψη. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο που την εκφράζει, είναι σε κάποια σημαντική θέση.

Ο Γιώργος Δρακάτος είπε: "Η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμικότητα άρα ο κόσμος είναι προετοιμασμένος, χρειάζεται ψυχραιμία και να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις. Δε χρειάζεται να ακούει διάφορα πράγματα που διατυπώνονται από τον καθέναν. Υπάρχουν επίσημες αρχές και δεν εννοώ μόνο το Αστεροσκοπείο, υπάρχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, κρατικοί φορείς, Περιφέρειες κλπ. Αυτό που προτείνω στον κόσμο είναι να ακούει επίσημες ανακοινώσεις και όχι τι λέει ο κάθε Δρακάτος, γιατί μπορεί να είναι και δύο διαφορετικά πράγματα. Στην επίσημη ανακοίνωση υπάρχει μια συνεκτίμηση όλων των επιστημόνων του Ινστιτούτου. 

Μπορεί κάποιος από εμάς να έχει μια άλλη άποψη, η οποία επιστημονικά να είναι απόλυτα σεβαστή, όμως δεν είναι επίσημη άποψη".

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger