ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ…ΚΑΘΕ «ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ»
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας που κυριολεκτικά έχει ανάψει τις τελευταίες μέρες με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών των Κούρδων και κεμαλικών δημοσιογράφων, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι συλλήψεις οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει σαν σοβαρ

   


συνέπεια την δημιουργία ενός έντονου εμφυλιοπολεμικού κλίματος που οδηγεί τους οπαδούς του Ερντογάν να εξοπλίζονται, καθώς ο φόβος να δεχτούν ξαφνικές επιθέσεις είναι πολύ μεγάλος.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες έχουν διατυπωθεί αλλεπαλληλίες αιτήσεις από τις οργανώσεις του ΑΚΡ, δηλαδή του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, να εξοπλίσουν τα μελη τους γιατί δέχονται συνεχώς απειλές για την ζωή τους από πολλές πλευρές. Η κατάσταση αυτή έχει αναγκάσει την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα ευρύ εξοπλισμό των οργανώσεων του κόμματος, για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.
Οι απειλές προέρχονται από τρεις κύριες πλευρές : από κεμαλικούς που μετά τις τελευταίες συλλήψεις έχουν αρχίσει και εξαγριώνονται με το καθεστώς του Ερντογάν, από διάφορους οπαδούς που πρόσκειται στον Φετουλάχ Γκιουλέν οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι αν δεν αμυνθούν θα εξοντωθούν και κυρίως από τους Κούρδους, που είναι πλέον στα… «κάγκελα» με τις τελευταίες εξελίξεις.
Χαρακτηριστικό είναι πως τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει εισάγει από την Γερμανία μεγάλες ποσότητες όπλων που προωθούνται στις κομματικές οργανώσεις του ΑΚΡ, φτάνοντας στην 8η θέση των χωρών που εισάγουν όπλα από την 25η που ήταν την προηγούμενη χρονιά.
Γεγονός είναι πως περιμένουν σημαντικές εξελίξεις, ενώ συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία και στο Ιράκ και η χώρα είναι ηφαίστειο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger