Προβληματισμένη είναι η ΕΛ.ΑΣ για το τι θα συμβεί σήμερα εντός κι εκτός Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ομάδα νεαρών έχει ήδη κάνει κατάληψη σε αίθουσα του Πολυτεχνείου, που σημαίνει ότι ενώ όπως κάθε χρόνο το Πολυτεχνείο κλείνει για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο αντιεξουσιαστικών ομάδων λίγο πριν την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, φέτος πρέπει να ακολουθηθεί άλλη τακτική.

Την ίδια ώρα κείμενο έχει ανέβει σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο που λέει ότι:

Εξέγερση!
43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες, τραυματισμένους και βασανισμένους. Οι δρόμοι γέμισαν με πλήθη κόσμου που εναντιώθηκαν στον φασισμό,την δικτατορία. Μαχόμενοι μέχρι τέλους, έδωσαν και την ζωή τους για την ελευθερία, την ισότητα και το όραμα ενός δίκαιου κόσμου .

Σήμερα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως η ανάγκη για εξέγερση είναι το ίδιο επιτακτική, άλλωστε δεν έχουν αλλάξει και τόσα πολλά από τότε. Μέχρι την συντριβή όλων των όψεων της κυριαρχίας, της καταστολής , της εκμετάλλευσης, του φασισμού. Ήλοι στους δρόμους.

Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια λίγο μετά τις 10.00 έξω από την πολυτεχνική σχολή της Θεσσαλονίκης. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά βρήκαν μπροστά τους μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που τους έφραξαν το δρόμο και τους ζητούσαν να φύγουν. Κάποιοι με ξύλα στα χέρια κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, ενώ άλλοι προσπάθησαν να γρονθοκοπήσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού προσπάθησαν να καταθέσουν το στεφάνι από άλλη είσοδο, με επικεφαλής τον Χρήστο Ρώσσιο.

Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και δεν κατάφεραν να καταθέσουν στεφάνι. Στη συνέχεια αποχώρησαν. Από την προσπάθεια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι απέμειναν μερικά ξηλωμένα γαρούφαλα στο διάδρομο του μνημείου.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger