Νέο ισχυρό χαστούκι στον Ήρωα της Ελληνικής Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη, έρριξε από την «Καθημερινή» της 9ης Δεκεμβρίου ο βετεράνος δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας, που επιμελείται την Στήλη «80 χρόνια πρίν»… 

Αναδιφώντας στα παλιά φύλλα της «Καθημερινής», αποκάλυψε ότι ο γεννημένος το 1912 Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν φανατικός υποστηρικτής του Ιωάννου Μεταξά και πρωτοστατούσε στις προσκλήσεις που έκαναν οι φοιτητές της Ιατρικής προς τον Αρχηγό της 4ης Αυγούστου, για να έλθει και να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο!..



Από την Στήλη «80 χρόνια πρίν», μεταφέρουμε επί λέξει τι είχε γράψει η «Καθημερινή» της 9ης Δεκεμβρίου 1936…

«Αι εκλεγείσαι επιτροπαί των φοιτητών [καλούν τους συναδέλφους των εις την συγκέντρωσιν κατά την οποίαν] θα ομιλήση προς την σπουδάζουσαν νεολαίαν ο αρχηγός της κυβερνήσεως κ. Ιωάννης Μεταξάς και θα αναπτύξη τους σκοπούς της «Οργανώσεως της Εθνικής Νεολαίας» [...].» Η επιτροπή: [...]. Ιατρικής [...] Γρηγόριος Λαμπράκης [...].»!..

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1936 ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: «ΖΗΤΩ Ο ΧΙΤΛΕΡ»!..

Αλλά ο Γρηγόρης Λαμπράκης, δεν υπήρξε μόνο δεδηλωμένος οπαδός του μπαρμπα-Γιάννη Μεταξά και της 4ης Αυγούστου: Σε ηλικία 24 ετών ήταν και φανατικός οπαδός του Αδόλφου Χίτλερ, όπως προκύπτει από την επιστολή που έστειλε στα γερμανικά προς κάποια Ελληνογερμανίδα φίλη του, στις 13 Αυγούστου 1936 από το Βερολίνο, όπου είχε μεταβεί με την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα για να πηδήξει άλμα τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η Ναζιστική Γερμανία!.. Όπως φαίνεται από την χειρόγραφη επιστολή που δημοσιεύουμε, ο Γρηγόρης Λαμπράκης απευθύνεται (στα γερμανικά) στην Ελληνο-Γερμανίδα φίλη του Else Giuseletos, που έμενε στην οδό Ιάσονος 44 στον Πειραιά. Κι αφού της αναφέρει διάφορα ωραία που είδε στο Ναζιστικό Βερολίνο, καταλήγει με τον χαιρετισμό των Ναζί: «Χάϊλ Χίτλερ»!..

Γράφει στα γερμανικά ο Γρηγόρης Λαμπράκης στην κατακλείδα της επιστολής του προς την Ελληνο-Γερμανίδα φίλη του: «mit viele grussen und Heil Hitler, Gregoris Lamprakis». Και σε ελληνική μετάφραση: «Με πολλούς χαιρετισμούς και Ζήτω ο Χίτλερ»!..

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο «Στόχος» έχει αποκαλύψει από τις 29 Μαΐου 2013 ότι ο Γρηγόρης Λαμπράκης υπήρξε στενός συνεργάτης (βοηθός) του κατοχικού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου (1878 – 1961) και ο μόνος από τους συνεργάτες του Λογοθετόπουλου στο μαιευτήριο «Μαρίκα Ηλιάδη» που ΔΕΝ παραιτήθηκε όταν οι Ναζί τον Μάρτιο του 1943 διόρισαν τον Λογοθετόπουλο διευθυντή του «Μαρίκα Ηλιάδη», στην θέση του αποπεμφθέντος Νικολάου Λούρου!.. Ο οποίος

Νικόλαος Λούρος, είναι αυτός που το 1950 πρότεινε για καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τον 38χρονο Γρηγόρη Λαμπράκη, καθ’ υπόδειξιν του τότε καταδικασμένου σε ισόβια για Δοσιλογισμό, Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου!..


Eφημερίδα "Στόχος"
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger