Ανοικτή και άγρια επίθεση πλέον στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμώντας να διακόψει τα «ύποπτα» σχέδια των ΗΠΑ για την χώρα του και την  Μ.Ανατολή με την δημιουργία του Κουρδιστάν.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να σταματήσουν την υποκρισία  και να αποφασίσουν για το εάν η Τουρκία είναι σύμμαχός τους ή κάποιοι τρομοκράτες  στη Συρία», δήλωσε οργισμένος ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Πέμπτη κατά την τελετή απονομής πτυχίων σε νέους επιστήμονες του επιστημονικού τεχνολογικού ινστιτούτου γνωστό ως TUBITAK.



Ο Ερντογάν τόνισε  ότι το ΝΑΤΟ έχει εντελώς αδιάφορη στάση για την απειλή της τρομοκρατίας στην Τουρκία, καθώς η χώρα αποτελεί στόχο συνεχών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τόνισε μάλιστα ότι η καταπολέμηση όλων των τρομοκρατικών ομάδων από την χώρα του αποκλειστικά, γίνεται χωρίς καμία υποστήριξη από τις περιφερειακές συμμάχους  ή το ΝΑΤΟ.

«Ο συνασπισμός που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει τον ISIS  δεν έχει προβεί σε  οποιαδήποτε υποστήριξη για την τουρκική επιχείρηση στην πόλη al-Bab της Συρίας»  , δήλωσε ο Ερντογάν.

Σε απάντηση των δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων ότι οι ΗΠΑ δεν παρέχουν όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ο Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία δεν θα «αγοράσει τέτοια ψέματα», λέγοντας « δίνουν ( ΗΠΑ)  πυρομαχικά Μόνο σε τρομοκρατικές ομάδες, όχι όπλα».

Σήμερα το πρωί ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι « η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών  παράσχει ειδικό εξελιγμένο οπλισμό  στις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) στη Συρία», «απαντώντας» και αυτός στις αμερικανικές δηλώσεις σχετικά με το  κουρδικό Δημοκρατικό κόμμα (PYD).

«Ο συνασπισμός που ηγούνται οι ΗΠΑ , δεν δίνει εναέρια υποστήριξη στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ενώ οι ΗΠΑ παρέχουν αφειδώς όπλα σε YPG και PYD», δήλωσε ο Τσαβούσογλου ε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό A Haber στην Άγκυρα.

 «Ας πούμε ότι τα νατοϊκά αεροσκάφη δεν πετούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μια μέρα, δύο ημέρες . Εδώ έχουν περάσει τόσες ημέρες  και ο συνασπισμός δεν έχει δώσει εναέρια στήριξη εδώ και πολύ καιρό. Η οργάνωση των Σύρων  Κούρδων YPG ασκεί πίεση στους Αμερικανούς . Το λέω ξεκάθαρα, επειδή αυτό είπα και  στον Τζών Κέρι . Επειδή ξέρετε ότι ο στόχος του YPG είναι η δημιουργία ενός διαδρόμου που θα συνδέει την πόλη  Afrin με την Ιεράπολη της Συρίας », είπε ο ίδιος.

Η όλη κατάσταση έχει αλλάξει άρδην  και ενώ  ο Ερντογάν ήταν αυτός που κατηγορούνταν ότι εξόπλιζε με όπλα τους τζιχαντιστές και επιδίωκε την ανατροπή του Σύρου προέδρου  τώρα επιτίθεται στις ΗΠΑ , δηλώνοντας στην ουσία «οι Ηνωμένες Πολιτείες  στηρίζουν τους Κούρδους στην Συρία και ετοιμάζουν το νέο Κουρδιστάν σε βάρος της χώρας του», τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.


Την ίδια στιγμή, ο ίδιος  έχει στην κατοχή του ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία ( και πώς να μην έχει άλλωστε ) που επιβεβαιώνουν τις «κατηγορίες του», για την δράση του συνασπισμού ο οποίος  μάχεται παρά το πλευρό του Ισλαμικού Κράτους , ενώ πληροφορίες αναφέρουν την μεταφορά βαρέως οπλισμού στους Σύρους Κούρδους μαχητές.

Πρόκειται για ένα γεγονός που θα αλλάξει το ρουν των γεγονότων για την δημιουργία του νέου κουρδικού κρότους.

Ο Τούρκος Σουλτάνος κατανόησε πολύ βαθιά ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε ενεργοποίηση το σχέδιο τους για τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην περιοχή με εδάφη από την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ.

Κατηγορεί ευθέως και χωρίς περιστροφές τις ΗΠΑ ότι ενισχύουν τους Κούρδους και ας μιλάει για το » Ισλαμικό Κράτος» επιδεινώνοντας τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οδυνηρό τέλος του Τούρκου ηγέτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι πολύ κοντά. Σε άρθρο μας με τίτλο (Γενική κινητοποίηση της ΜΙΤ στην Τουρκία: Πράκτορες της CIA και MI6 ετοιμάζουν γενικό εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο με ξεσηκωμό Κούρδων και Αλεβιτών! ), περιγράψαμε λεπτομερώς τι ακριβώς ετοιμάζει η δύση για το τέλος του Τούρκου ηγέτη.


Όλα αυτά όμως θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα , και στις όμορες χώρες με την Τουρκία οι οποίες θα «νιώσουν» τους «κλυδωνισμούς» από την διάλυση του κράτους αυτού, και όλα τα δεδομένα και τα σενάρια είναι ανοικτά.  

Οι Τούρκοι θα αντιδράσουν όντας εθνικιστές και ισλαμιστές …το θέμα όμως είναι προς τα πού.



πηγή
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger